Livaja se vratio treninzima s ostatkom momčadi

Napadač Hajduka Marko Livaja vratio se punim treninzima i hrvatska nogometna reprezentacija je napokon kompletna u Kataru, javlja hrt.hr.

Livaja zbog ozljede mišića nije nastupio protiv Saudijske Arabije, a potom je odvojeno radio na prva treninga Vatrenih po dolasku u Dohu.

– Bio je to neki hematom, a nadam se da ću u nedjelju početi normalno trenirati, kazao je Livaja na konferenciji za novinare u subotu. Srećom, to se pokazalo točnim. Napadač Hajduka je normalno radio sve vježbe, kao i ostali suigrači, barem prvih 15 minuta koliko je novinarima bilo dopušteno snimati treninge.

Svjetski doprvaci su ponovo trenirali prije podne (u 11 sati po katarskom vremenu) kako bi se što prije aklimatizirali na rani termin utakmice protiv Maroka koja počinje u 13 po lokalnom vremenu (11 po hrvatskom).

Temperature su i dalje visoke, oko 30 stupnjeva Celzijusa, no stadioni su klimatizirani pa bi na utakmicama igrači trebali imati optimalne uvjete.

Hrvatsku reprezentaciju do srijede i otvaranja World Cupa očekuju još dva treninga, oba u sličnom terminu kako bi se što igrači što bolje prilagodili na uvjete.

Na ovom turniru reprezentacije će sve treninge, pa i onaj posljednji prije utakmica odrađivati u svojim kampovima. Do sada je bila praksa da se zadnji trening odradi na stadionu na kojemu se igra, no FIFA je u Kataru donijela drugačiju odluku.

Do sada je bilo uobičajeno i da se završna novinarska konferencija, dan prije utakmice odradi na stadionu, no u Dohi su novinarske konferencije dan prije utakmica u glavnom press centru.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?