Dva dana uoči Maroka: Vatreni u dobrom raspoloženju odradili trening

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, ogled protiv Maroka koji je na rasporedu 23. studenog na stadionu Al Bayt u Al Khoru, piše hrt.hr.

U trening kampu Al Ersal 3 napokon se pojavilo i malo vjetra, što je hrvatskim igračima olakšalo današnji trening.

– Solidno smo se priviknuli, zna zapuhati i neki vjetar. U glavi smo spremni, vrijeme i uvjeti neće biti problem, naglasio je napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Izbornik Zlatko Dalić je imao sve snage na broju, igrači su spremni, maksimalno motivirani i kao što je naglasio Borna Sosa na posljednjoj novinarskoj konferenciji, svi jedva čekaju početak turnira.

Ozbiljno se radi, jer vremena je sve manje, a utakmica je pred vratima. Svi treninzi su, izuzev prvih 15 minuta, zatvoreni, pa Dalić i njegov stožer mogu u miru pripremati momčad. Dalić je više puta kazao kako nema previše dvojbi oko sastava.

– Gotovo smo sve riješili. Dvojba je ime ili dva. Nemamo dvojbi, ne lutamo, kazao je Dalić u Rijadu nakon pobjede protiv Saudijske Arabije.

Do same utakmice svjetski doprvaci će odraditi još jedan trening, ponovo u svom kampu, a ne na stadionu na kojem će se igrati.

To je daleko bolja opcija, jer su Vatreni, ali i druge reprezentacije, dobile još jedan zatvoreni trening koji nije moguće špijunirati, kao što se to znalo događati kada se treniralo na stadionima.

Reprezentacije će tako prvi kontakt sa stadionima imati na dan utakmice. Problema s prilagodbom ne bi trebalo biti jer su travnjaci na svih osam stadiona, te trening kampovima isti.

Kako se ne bi dogodilo da se zbog visokih temperatura travnjaci unište, organizatori su stadione i terene za trening osigurali i zamjensku travu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?