Kramarić otkrio zašto će navijati i za Argentinu; Sosa: Svi smo spremni

Bliži se prva utakmica Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Dvoboj s Marokom igra se u srijedu od 11 sati, a dva dana prije utakmice na konferenciji za medije najavili su ga Andrej Kramarić i Borna Sosa, piše hrt.hr.

– Lijep je osjećaj, malo drugačiji od bilo kojeg drugog natjecanja i utakmice. Ovdje su najbolje reprezentacije svijeta, jedva čekamo da počne i okusimo atmosfere na stadionima. Zanima me kako sve to izgleda. Nadamo se što boljem rezultatu, kazao je Borna Sosa. 

Hrvatska devetka govorila je o Svjetskom prvenstvu pa o svojoj konkurenciji u napadu.

– Ovo mi je drugo svjetsko prvenstvo, svi smo motivirani i spremni za svaku utakmicu. Konkurencija u napadu? Svi su super dečki i igrači. Jasno je da imamo konkurenciju u napadu, to je zdrava okolina, dečki te motiviraju i mislim da je to sve super. Nisam trener da govorim o tome tko će igrati. Svi imaju kvalitetu i spremni su igrati na najvišem nivou, kazao je Andrej Kramarić.

Govorio je i o favoritima Svjetskog prvenstva.

– 95 posto nogometaša se slaže da je Messi najbolji svih vremena. Vjerujem da se takav igrač više neće roditi i zbog toga navijam za njega, no zbog neke svoje računice smatram da će to biti Brazil. 

Zlatko Dalić dao je napadaču podršku nakon utakmice protiv Saudijske Arabije.

– Sigurno da svakom puno znači podrška trenera, to je jedna od najbitnijih stavki. Slobodniji igrač će dati maksimalno na terenu. Ja sam tu, spreman i motiviran dati sve za hrvatsku reprezentaciju, dodao je Kramaić.

Borna Sosa je potencijalno prije godinu i pol bio blizu da zaigra za Njemačku, no u konačnici je tu na SP-u s Hrvatskom te je komentirao emocije.

– Emocije za Hrvatsku prolaze za mene još od U-14 reprezentacija i ostalih mlađih kategorija. Ovo je sad nešto posebno, osjećam dosta emocija, to je ostvarenje najvećeg cilja s reprezentacijom, igranje na SP-u. Presretan sam zbog toga i jedva čekam da sve krene, kazao je Sosa.

Obojica igrača komentirala su vremenske uvjete i činjenicu da se igra Svjetsko prvenstvo usred sezone.

– Očekivao sam i gore vrijeme. Solidno smo se priviknuli, ponekad zapuše i povjetarac. Svi smo spremni i vrijeme neće biti problem. To što igramo u sredini sezone? Mislim da igrači nisu toliko umorni, svi će pucati od energije i mislim da će Svjetsko prvenstvo gorjeti, kazao je Kramarić.

– Bolje je da je SP sada nego na kraju sezone, ali ima i onaj negativni dio, da neki igrači zbog malih ozljeda ne stignu se oporaviti. Ima pluseva i minuseva, ali što se tiče nas – svi smo zdravi i spremni, rekao je Sosa.

Prva utakmica?

– Mislim da je pritisak najveći na toj utakmici. Početak je uvijek najbitniji i najstresniji te se određuje pravac kojim se ide. Lakše je ako pobijediš prvu utakmicu, vidjet ćemo sve uvjete na stadionu, cilj nam je dobiti prvu utakmicu. U srijedu idemo po tri boda, izjavio je Sosa.

Maroko ima opasnu desnu strana te će naš lijevi bočni imati puno posla.

– Oni imaju jako kvalitetnu desnu stranu i općenito kvalitetnih igrača. Imamo i mi odlične igrače na lijevoj strani tako da će biti dobra borba, znamo njihove kvalitete i oni znaju naše, a najbitnije je tko će na kraju uzeti tri boda. Ne znamo još tko će igrati, ali ako ću to ja biti ja, znam da ću imati težak zadatak. No, Maroko ima dobre igrače i na lijevoj strani. Moramo igrati kao ekipa i to će presuditi, zaključio je Sosa te na kraju otkrio i svog favorita za osvajanje.

– Ako izuzmemo nas, pobjednik će imati devet slova i da će biti Lionel Messi s trofejem.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?