Bjelica: Argentinci imaju balkanski sindrom; Stipić: S. Arabija spasila SP

U emisiji Qatara u utorak navečer gostovali su komentatori Tomislav Stipić i Nenad Bjelica. Osvrnuli su se na senzacionalnu pobjedu Saudijske Arabije nad jednim od favorita Svjetskog prvenstva, Argentinom. Najavili su i prvu utakmicu Hrvatske protiv Maroka, u srijedu od 11 sati.

– Saudijska Arabija danas je spasila Svjetsko prvenstvo. Nahranila me nogometom, kada se sjetim otvaranja SP-a, puno umjetnosti, na nekoj količini laži sve je to izgrađeno… Nogomet je sloboda, tolerancija, kreacija. Vidio se iskreni rad na terenu gdje jedan David pobijedio Golijata. To me ispunilo, iznio je svoje dojmove Tomislav Stipić dodajući da je nogomet na terenu uvijek iskren.

Nenad Bjelica također je iznenađen onime što se dogodilo. Za njega je Argentina bila najveći kandidat za osvajanje SP-a.

– Naravno, imaju šanse i dalje. Vidjeli smo u ovoj utakmici nepredvidljivost nogometa. Da tako jedna mala reprezentacija može iznenaditi kandidata za titulu. Treba im čestitati i treba vidjeti hoće li se Argentinci oporaviti. Možda je kod njih malo prisutan onaj balkanski sindrom “lako ćemo”. Puno se više zadnjih dana pisalo o tome koliko su kila mesa donijeli u Katar nego li o samom protivniku, govori. 

Stipić: Vidi se karizma i samouvjerenost Zlatka Dalića

Posljednja konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoči Maroka, čini se, bila je potpuna suprotnost argentinskom stavu o suparniku.

– Sve što stiže iz Katara, govori o poniznosti, fokusiranosti. Hrvatska na čelu s možda najboljim Zlatkom Dalićem do sada, vidi se karizma i samouvjerenost te uz njega kapetan Luka Modrić koji to dostojanstveno odrađuje, možemo se veseliti toj utakmici, ističe komentator Stipić. 

Moramo biti fokusirani sami na sebe, koncentrirani od prve do zadnje minute, govori Bjelica, dodajući da igrači znaju pravu snagu Maroka.

– Mislim da javnost to ne zna, da se ide sistemom “lako ćemo”, ali dobro, to je u našem mentalitetu. Izbornik je sigurno pogledao bezbroj utakmica Maroka. Ako damo svoj maksimum, onda ćemo pobijediti.

– Trebamo tražiti od igrača da daju svoj maksimum. Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, mislim da je sredina terena najbolja u Europi. Evo primjerice Francuska, koja je svjetski prvak, njihova sredina terena nije niti približno kvalitetna kao naša. Imamo možda i igrače koji nemaju tu kvalitetu, no sredina je srce momčadi, to srce ako funkcionira, onda mi možemo biti jako opasni, zaključuje. 

Utakmicu Hrvatska – Maroko možete pratiti u srijedu od 11 sati na HTV2, HR2, platformi HRTi te na našem portalu., piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?