Deschamps: Moglo je biti i uvjerljivije, ali sam zadovoljan

– Napravili smo sve što je bilo potrebno nakon primljenog pogotka, izjavio je francuski izbornik Didier Deschamps nakon pobjedničkog starta na SP-u i pobjede protiv nogometaša Australije od 4-1, piše hrt.hr.

Svjetski prvaci od prije četiri godine su se vrlo brzo našli u rezultatskom zaostatku, ali do kraja poluvremena su već vodili 2-1, a potom su u nastavku dodali još dva gola za uvjerljivu pobjedu na startu nastupanja u skupini D Svjetskog prvenstva.

– Bili smo hladni i loši na početku utakmice. No, nakon primljenog pogotka smo napravili sve što smo morali. U drugom poluvremenu smo mogli zabiti i puno više pogodaka. Moglo je biti i uvjerljivije, ali sam zadovoljan. Australci su u prvom dijelu pokazali zavidne fizičke mogućnosti. U svemu dobrome ima i nešto loše, a to je ozljeda Hernandeza. Tek ćemo vidjeti koliko je ozljeda teška, komentirao je izbornik Deschamps, dok je vezni igrač Aurelien Tchouameni posebno hvalio suigrača Girouda.

– Morat ćemo popraviti neke stvari iz ove prve utakmice u nastavku turnira. No, konačni rezultat pokazuje našu snagu, a to što smo relativno brzo okrenuli rezultat snagu našeg momčadskog duha. Loše smo počeli, ali smo ostali zajedno i krenuli okretati stvari na terenu. Giroud? Na svakom treningu i u svakoj utakmici pokazuje koliko je genijalan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?