Hrvatska kompletirana uoči okršaja protiv Španjolske

Hrvatska teniska reprezentacija je dan prije četvrtfinalnog okršaja protiv Španjolske u Davis Cupu u Malagi konačno kompletirana nakon što su joj se u ponedjeljak priključili Mate Pavić i Nikola Mektić koji su još u nedjelju igrali u finalu ATP Finalsa u Torinu u konkurenciji parova, piše hrt.hr.

Po dolasku u Malagu najprije su uslijedile čestitke ostalih članova ekipe, koja će u srijedu s početkom u 16 sati pokušati izborili plasman u polufinale Davis Cupa.

– Hvala na čestitkama. U Torinu smo imali odličan turnir – nažalost, zapeli smo u finalu, ali sve u svemu zadovoljni smo igrom, sakupili smo dosta mečeva i dosta samopouzdanja uoči dolaska u Malagu. Odradili smo trening i bit ćemo spremni za sutra, rekao je Mate Pavić.

Nikola Mektić smatra da je dobar rezultat na ATP završnici važan za samopouzdanje što može pomoći u nadolazećim mečevima u Davis Cupu.

– Mislim da je to korisno. I prošle godine smo imali dobar završni turnir i u dobroj formi došli na Davis Cup, ostvarili nekoliko pobjeda. Nadam se da možemo tako nastaviti i ovaj put. Teren nije toliko različit kao u Torinu, malo je brži u odnosu na prošlu godinu u Davis Cupu. Mislim da ćemo se moći dobro prilagoditi, rekao je Mektić.

Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu, jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča.

– Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo. Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva, kaže Pavić.

Kada se povede razgovor o pritisku Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema. 

– Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao. U susretu su samo tri meča, rezultat 1-1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe, rekao je Mektić.

Rok do kada izbornici Vedran Martić i Sergi Bruguera trebaju prijaviti sastave istječe sat vremena prije početka susreta. U hrvatskoj postavi tu su Marin Čilić, Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod Španjolaca najizgledniji kandidati za pojedinačne mečeve su Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?