Ljubušanka nominirana za prestižnu nagradu

Ljubušanka Dragana Matić koja je napravila niz uspjeha u biciklizmu našla se u užem izboru za najperspektivniju sportašicu BiH.

To je potvrđeno nakon što je stručni žiri 22. jubilarnog Izbora najboljeg sportaša BiH, manifestacije u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH na sjednici u Banjoj Luci 17. studenog skratio liste nominiranih u svim kategorijama.

Dragana je nominirana za najperspektiviju sportašicu, a konkurencija su joj Jana Đerić (kick boks), Emina Sipović (karate), Marija Jokić (tae-kwon-doe), Emina Omanović (atletika), Tea Kovačević (tenis) i Merjema Kišić (odbojka).

Inače, osim najperspektivnije sportašice, biraju se najbolji u još nekoliko kategorija.

Tako su u najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu plivačica Lana Pudar, biciklistkinja Lejla Njemčević i odbojkašica Dajana Bošković.

Žiri je analizirao i reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipu, a u najužoj konkurenciji su Ženska odbojkaška reprezentacija BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski i Muška košarkaška reprezentacija BiH.

U igri za najboljeg trenera su Stevan Ljubičić (odbojka), Goran Grahovac (plivanje) i Sergej Jakirović (nogomet).

Za najperspektivnijeg sportaša konkuriraju Luka Pejić (karate), Anes Ćehajić (biciklizam), Emel Ljubuškić (biciklizam), Stefan Maksimović (rukomet) i Hamza Muharemović (atletika).

“Kao na prethodnoj sjednici i ovog puta smo bili na visini zadatka poštujući sportske kriterije i rezultate koji su sportaši i ekipe postigli u ovoj sezoni. Nema sumnje da će i ovaj put nagrade biti uručene onima koji su to svojim trudom, zalaganjem i rezultatom to najviše zaslužili. Donositi ovakve odluke nikada nije lako ali vjerujem da ćemo 23. prosinaca kada bude svečano proglašenje dobiti nove sportske heroje bh. sporta”, rekao je Nikola Nikić, predsjednik žirija.

“Nezavisne novine” i Radio televizija BiH već 22. godinu zaredom organiziraju Izbor najboljeg sportaša BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija, a osim spomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, najbolji sportaš za osobe s invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba s invaliditetom i Nagrada čitatelja.

Svečana manifestacija biti će održana 23. prosinca u hotelu “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20:00 sati uz direktan prijenos na BHT1 i www.nezavisne.com.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?