Tomislav Miočević, hrvatski branitelj se polio benzinom i prijetio zapaliti u Vrgorcu

Novinar Slobodne Dalmacije Mate Primorac je na Facebooku objavio šokantne fotografije iz Vrgorca na kojima se vidi jedan čovjek i mnoštvo policajaca oko njega.

U opisu fotografija Primorac je naveo kako se hrvatski branitelj polio benzinom, nakon što su djelatnici Grada Vrgorca i Policijske postaje Vrgorac došli uklanjati prepreke s njegove privatne čestice koja nije izvlaštena, a vodi do kuće jednog tajkuna.

Na fotografijama se vidi čovjek kako drži plamenik te stoji nasred ceste, a nedaleko njega su policajci.

U članku objavljenom u Zadarskom listu piše se kako zabiokovsko selo Kozica, nedaleko od Vrgorca, još nije vidjelo takvu dramu.

Sve se dogodilo u ponedjeljak.

Prvi pivci su ujutro zapjevali, rosa je prekrila njive i šumu ispod Osoja, a na kamenu pokraj svoje kuće sjedio je Tomislav Miočević, hrvatski branitelj i bivši predsjednik Mjesnog odbora. Čekao je policajce, radnike “Gradske čistoće” i komunalnog redara iz Vrgorca.

Gradske službe uz policijsku asistenciju pripremale su se ukloniti željezne stupove koje je Miočević postavio na svoje zemljište preko kojeg put vodi do njegove kuće i starog obiteljskog doma makarskog tajkuna Mate Jujnovića, vlasnika prijevozničkih tvrtki “Promet Makarska” i “Prometa Sinj”, splitskog autobusnog kolodvora.

– Ja sam žrtva hrvatskog pravosuđa i sprege gradske vlasti u Vrgorcu s tajkunom. Bez mog znanja i izvlaštenja uknjižili su se na mojem vlasništvu, a Županija splitsko-dalmatinska im je poništila riješenje. Moram biti prisutan kad geodet iziđe na teren. No, njih to ne briga, oni žele na silu uzeti moje vlasništvo. Mene u ovih godinu dana nitko nije tužio zbog zapriječenja puta – kazao je novinarima Miočević.

Dok je nekadašnji seoski “glavar” iznosio svoje probleme, iza zavoja se pojavilo četiri-pet policijskih automobila, a iz njih je izišlo desetak policajaca predvođenih Dragom Vukosavom, pomoćnikom načelnika Postaje granične policije Vrgorac. Kada ih je Miočević vidio, naglo je prekinuo razgovor, otišao iza stijene, uzeo u ruke bocu punu benzina i njime se polio.

Zatim je uhvatio konop kojim se vezao za jedan od željeznih stupova, dok je u drugoj ruci držao plamenik. Taj prizor doslovno je zamrznuo sve okupljenje. Dio policajaca odmah je po vozilima počeo tražiti vatrogasne aparate.

– Kome vi služite? Kome? Ako krenete ovo uklanjati, zapalit ću se.

Čujete li vi? To je moja djedovina, a ovi su se protuzakonito na to uknjižili. Nikome ne smetam da probije put gdje je i prije bio, ali neće ispred moje kuće i uzimati moje vlasništvo – krenuo je Miočević s “paljbom”.

Policajci su ostali na svojim mjestima, dok su se radnici “Gradske čistoće” odmaknuli malo dalje kad su vidjeli da je vrag odnio šalu. U tom trenutku s punom fasciklom papira izišao je iz vozila komunalni redar Željko Erceg.

– Sram te bilo, donio si riješenje o uklanjanju zapreka s puta na Dan pada Vukovara i Škabrnje. Je li ti išta sveto?!

No, to su u policiji vidjeli, pa su odgodili za danas – nastavio je Miočević ne ispuštajući iz ruku plamenik i bocu s benzinom.

Kad je redar vidio scenu, okrenuo se i uhvatio mobitela. Mučne scene trajale su još jedno vrijeme, a onda je revoltirani Kozičanin upitao čovjeka koji je cijeli događaj snimao:

– Gdje je odvjetnik? Je li stiže?

– Trebao bi svaki trenutak, sišao je s autoceste – glasio je odgovor.

Dok je ledeni zrak s Mijovila i Osoja “parao” naelektriziranu atmosferu, došao je Mercedes splitskih registracijskih oznaka, a iz njega je izišao odvjetnik Joško Mikulić iz splitskog odvjetničkog društva “Ljubičić, Vrdoljak i partneri”.

Šokiran prizorom koji ga je dočekao, krenuo je prema Miočeviću.

– Što je Tomislave? Smiri se – pokušao je Mikulić malo “spustiti balun”.

– Rekao sam ti da se makneš, ne prilazi mi. Eno ti tamo komunalni redar i policija, riješi s njima stvari – uzvratio je bivši seoski “glavar”.

Odvjetnik se okrenuo i počeo tražiti komunalnog redara, a u tom trenutku stigli su i vatrogasci iz Vrgorca s cisternom.

Dugo je još trajala drama, a tek nakon što su policajaci sjeli u svoje automobile, Tomislav Miočević je spustio bocu benzina i plamenik, tako je ova drama završila.

Više pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?