Marin Čilić se nada pozitivnom tjednu

Prije dva mjeseca na turniru prvoga kruga završnice Davis Cupa u Bologni Marin Čilić nije bio dio reprezentacije, osim što je njegova fotografija cijelo vrijeme bila uz suigrače. U Málagi će, međutim, ponovno biti jak adut našeg sastava, koji će u srijedu (početak u 16 sati) protiv Španjolske pokušati izboriti plasman u polufinale, piše hrt.hr.

Marin se suigračima pridružio u nedjelju i gotovo doslovno s aviona otišao na trening.

– Bilo je pomalo užurbano posljednjih dana: bio sam na svadbi u Hercegovini prije dolaska u Španjolsku. No uvijek je veliko zadovoljstvo i poseban osjećaj ponovno biti dio reprezentacije, bez obzira na broj godina koliko sam tu. Sretni smo što smo tu i nadamo se da će i ovaj tjedan biti jako pozitivan, kaže Marin, rekorder što se tiče broja susreta za hrvatsku reprezentaciju (31), ukupno ostvarenih pobjeda (42) i pobjeda u pojedinačnim mečevima (32).

Sezona je na samom kraju, koliko je ostalo fizičke i mentalne svježine uoči nastupa u Málagi?

– Nakon posljednjeg turnira u Parizu napravio sam kratku pauzu, regenerirao se i potom krenuo s laganim treninzima. Nadam se da će energija biti spremna, ali i da će nivo tenisa, i s moje i sa strane ostalih igrača u ekipi, biti visok i da možemo biti spremni za ono što slijedi.

Španjolska je u Málagi bez Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala, no još uvijek vrlo jaka. Kakvi su izgledi hrvatskog sastava?

– Općenito, Španjolci su jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, u svim sportovima, pa i tenisu. Tu su niz godina pri vrhu. Carreño Busta Bautista Agut su nominirani, bit će sigurno tvrd orah, jer uvijek drže svoj nivo i daju svoj maksimum. Vjerujem da svakako možemo doći do pobjede.

Otkako je stari sustav natjecanja u Davis Cupu otišao u prošlost, novi iz godine u godinu doživljava modifikacije. Kako vam je „sjeo“ ovogodišnji, s prvim krugom završnice u rujnu te glavnom završnicom u studenom?  

– Iz perspektive igrača čini mi se jednostavnije i lakše, zbog fizičkih napora, ali s druge strane nedostaje komponenta domaćeg ambijenta i navijača, kao što je bilo prije s domaćinstvima i gostovanjima. Ljudi su bili naviknuti na taj sustav, a ovo više izgleda kao turnirski način, koji je dio uobičajene teniske sezone. Organizatori se trude maksimalno, čuli smo da bi ubuduće mogla biti još neka izmjena. No kako god, mi smo uvijek spremni dati maksimum za našu reprezentaciju, pa će tako biti i ovaj put, rekao je Marin. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?