Modrić: Odmah potpisujem mirovinu ako osvojimo SP

– Ako osvojimo Svjetsko prvenstvo, odmah potpisujem mirovinu, kazao je sa smiješkom kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na konferenciji za novinare u Dohi uoči sutrašnjeg ogleda protiv Maroka, piše hrt.hr.

Za kapetana hrvatske reprezentacije ovo je već osmo veliko natjecanje. Nastupio je na tri SP-a (2018., 2014., 2006.) i četiri EP-a (2020., 2016., 2013., 2008.).

Modrić je dosad u hrvatskom dresu upisao 155 nastupa, od toga čak 12 na svjetskim prvenstvima. Zanimljivo, Luka je igrao kod šestorice hrvatskih izbornika, Zlatka KranjčaraSlavena BilićaIgora ŠtimcaNike KovačaAnte Čačića, te od listopada 2017. kod Zlatka Dalića.

– Ovdje sam kako bi uživao u još jednom velikom natjecanju u hrvatskom dresu, to mi je jedino na umu. Moramo biti zajedno kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na ovom prvenstvu. Međutim, moramo ići utakmicu po utakmicu, vjerujem kako ćemo sutra biti na pravoj razini.

Modrić je naglasio kako se osjeća dobro, što je i pokazao svojim igrama u dresu “Vatrenih” i Real Madrida.

– Osjećam se dobro, postoji pozitivna trema. Sretan sam što predvodim Hrvatsku na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu. Svi smo spremni i željni, kazao je i osvrnuo se na termin ovog turnira.

– Teško je reći je li ovaj termin bolji ili lošiji. Možda je plus što smo svi u punoj snazi u sredini sezone, a ne na kraju kad dosta igrača može biti umorno. Vidjet ćemo sutra kada krene.

Prije nekoliko dana Portugalac Cristiano Ronaldo kazao je kako će se umiroviti ako Portugal osvoji svjetski naslov. Luka je sa smiješkom naglasio kako je i on spreman to učiniti: – Daj Bože da se to dogodi. Ako to trebamo napraviti, potpisujem odmah da se umirovim.

Jednog španjolskog novinara zanimalo je smatra li se Modrić jednim od najvećih veznjaka u povijesti.

– To nije pitanje za mene, već za ljude koji se vole baviti debatama, odgovorio je i rekao što je sljedeće za njega.

– To je Maroko, samo me to zanima.

Modrić je naglasio kako je Maroko odlična momčad s fenomenalnim igračima u velikim klubovima.

– Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe prema kojoj imamo jako veliki respekt. Morat ćemo biti na najboljem mogućem nivou da izvučemo dobar rezultat. Igrao sam s Taarabtom u Tottenhamu i Hakimijem u Realu. O njima mogu reći sve najbolje. Imena klubova u kojima igraju dovoljno govore o njihovoj kvaliteti. Velika su ekipa, koja ima strašne pojedince, istaknuo je kapetan “Vatrenih”.

Modriću je ovo čak četvrti nastup na SP-u.

– Gledajući “Vatrene” 1998. godine, sanjao sam da ću i ja igrati za reprezentaciju. Hvala Bogu, sve mi se ostvarilo. Moj put nije bio lagan, ali najbolje stvari nikad ne dolaze lako, zbog toga sam na njih još ponosniji.

Imao je i poruku za navijače: – Pružit ćemo svoj maksimum, kao i uvijek kada obučemo ovaj dres. Pokušat ćemo napraviti sve da budete sretni i zadovoljni. Dat ćemo svoj maksimum, kako bi predstavljali Hrvatsku na najbolji mogući način, poručio je Modrić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?