Jasmila voli hrvatske kune, a većinu bh. Hrvata proglašava štovateljima UZP-a

Sarajevska redateljica Jasmila Žbanić upitala je u objavi na Facebooku je li negdje objavljen sporazum “Osmorke” i, kako je, u stilu bošnjačkih ekstremista Željka Komšića i Reufa Bajrovića, nazvala predstavnike hrvatskog naroda, “podupratelja udruženog zločinačkog poduhvata”.

“Je li negdje objavljen tekst sporazuma podržavatelja udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8? Smijemo li ga i mi građani pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove ‘trojke’ dali za dalji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BIH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike?”, objavila je Žbanić na Facebooku, otkrivajući tako svoje pravo lice huškačice i hrvatofoba.

Podsjetimo kako je Jasmila Žbanić svojevremeno kad je hrvatski premijer Zoran Milanović došao u Mostar pokazati solidarnost i pružiti potporu Hrvatima u BiH dok su bošnjački piromani palili zgrade Vlade HNŽ, Gradske uprave Mostara i HDZ BiH mu poručila: “Mrš kući”da bi potom preko medija vrlo brzo to povukla, valjda se sjetivši kako joj Hrvatska financira film

No, Milanović joj nije ostao dužan.

“Prije emisije sam čuo za njenu poruku. Ona je u Hrvatskoj dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi. Ja joj kažem dobrodošla”, kazao je Milanović u veljači 2014. godine za Jabuku TV, predvidjevši njen filmski fijasko kasnije te godine.

Na tu Milanovićevu izjavu tada je reagiralo otvorenim pismom premijeru  i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a od tog pisma javno se ogradio član društva Zrinko Ogresta.

-Kad Jasmila Žbanić hrvatskom premijeru koji dolazi u posjet stranoj državi, u ovom slučaju Bosni i Hercegovini, poručuje ‘Milanoviću, marš kući’, ona to ne poručuje Zoranu Milanoviću ‘per se’, kao osobi, već instituciji premijera koja, u ovom slučaju, predstavlja hrvatsku državu, samim time i svakog građanina Republike Hrvatske. Izjava gospođe Žbanić uvreda je u tom smislu svakog hrvatskog građanina. Dopuštam mogućnost da se članovi Upravnog odbora DHFR-a ne osjećaju povrijeđenima takvom izjavom, ali bi trebali znati da se brojni hrvatski građani, a time barem i poneki hrvatski redatelji, osjećaju, istaknuo je Zrinko Ogresta.

Bilo kako bilo ovakva najnovija šovinistička sramna objava Jasmile Žbanić, kojom predstavnike hrvatskog naroda naziva “podupirateljima udruženog zločinačkog poduhvata”, ne samo da je klevetnička, već i kažnjiva i utuživa, jer potiče na mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?