Veleposlanstvo SAD u BiH: Od BiH se očekuje da uskladi svoju politiku s EU i pruži podršku iranskom narodu

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u UN-u, koji je na tu dužnost imenovan na prijedlog protuustavnog člana Predsjedništva BiH Sven Alkalaj nije podržao Rezoluciju UN-a o kršenju ljudskih prava u Iranu. gdje je ubijeno na stotine prosvjednika. Nakon što je taj potez jučer osudila Delegacija Europske unije u BiH, danas je to učinilo i Veleposlanstvo Sjedinjene Američke Države, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“SAD žale što je BiH bila suzdržana prilikom glasanja o rezoluciji Trećeg odbora Opće skupštine UN-a o stanju ljudskih prava u Iranu 16. studenog kojom se Iran poziva da prestane koristiti prekomjernu silu protiv mirnih prosvjednika, uključujući žene i djecu“, objavilo je Veleposlanstvo SAD u BiH.

Od BiH se očekuje, naglašeno je, da pruži veću podršku osnovnim ljudskim pravima iranskog naroda kao i nastavak usklađivanja sa stavovima Europske unije na putu BiH ka euroatlantskim integracijama.

“Sjedinjene Države su čvrste u svojoj predanosti podršci iranskom narodu koji protestuje širom zemlje i zahtijeva odgovornost svoje vlade. Nastavit ćemo pozivati iranske dužnosnike i vladine institucije na odgovornost za njihova kršenja ljudskih prava i masovno potiskivanje iranskog naroda”, navodi se u objavi Veleposlanstva SAD u BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?