Spektakl borilačkih sportova ove subote u Posušju: Gledat ćemo odlične mečeve boksa, tajlandskog boksa i kickboxinga

20. po redu jubilarni Memorijalni kup „vitez Mile Bošnjak“ bit će održan u subotu 26. studenog u gradskoj športskoj dvorani u Posušju. Od 19 sati u ringu gradske športske dvorane u Posušju u planu je oko 11 borbi: tri borbe profesionalnog boksa, jedna borba amaterskog boksa, dvije borbe tajlandskog boksa, tri borbe po pravilima K1, te dvije borbe po pravilima Low kick.

Organizator kupa je Kickboxing klub „vitez Mile Bošnjak“ Posušje. Trener i voditelj kluba Miljenko Kutleša Roša kazao je za naš radio da je riječ o sportskom događaju koji kod nas u Posušju, ali i u široj okolici još nismo vidjeli. „Moram naglasiti svim fanovima borilačkih sportova da će ih dočekati nešto što sigurno nikada nisu vidjeli tu kod nas. Predstavit će se profesionalni boks što nikada još u Posušju nismo imali. Savez tajlandskog boksa je predložio da se održe jedna ili dvije borbe u tajlandskom boksu, dakle ni to nikada nije tu kod nas predstavljeno. Mislim da će ovo biti jedan od najboljih turnira“, kazao je za naš radio Miljenko Kutleša Roša.

Imena koja dolaze u subotu u Posušje u ring su dobro poznata imena u svijetu boksa i drugih borilačkih sportova. Bit će tu profesionalaca ali i još uvijek amatera. „U profesionalnom boksu će biti nominirani borci koji su već priznati, Nikica Radonjić koji je seniorski svjetski prvak u full kontaktu nam dolazi. Dolazi nam i Petar Drežnjak koji je svjetski prvak u tajlandskom boksu U -23. Njemu će se suprostaviti Eugen Laljak, pa je ovo repriza jednog finala koji je već bio u Hrvatskoj“, kazao je Miljenko Kutleša Roša. Roša je dodao da ne smijemo zaboraviti da i mi imamo svojih kvalitetnih boraca. „Luka Bakula je nedavno nastupio na Balkna OPEN u Tešnju. Za njega moram kazati da je to naša jedna buduća nada. Predstavit ćemo i našega Ivana Miloša koji je izrazi želju za borbom, pa smo mu našli suparnika. Nastupit će i Lovro Bošnjak. Marin Penava će nastupiti u K1. Imamo još boraca s područja Imotskog, Banja Luke, Zagreba, Mostara, Ljubuškog, Čapljine. Bit će s nama i Ivan Blažević koji je juniorski i seniorski prvak Bosne i Hercegovine u boksu. Dakle, bit će tu stvarno kvalitetna imena“, naglasio je Roša.

Borbe 20. jubilarnog Memorijalnog kupa „vitez Mile Bošnjak“

Ivan Blažević i Hamza Hamzić su suparnici u profesionalnom boksu. Još jednu borbu u boksu imat će Miladin Vranješa i Nikica Radonić, također u profesionalnom boksu. U ženskoj kategoriji profesionalnog boksa susrest će se Katarina Vištica i Katarina Jokanović. Jednu borbu amaterskog boksa odradit će i Ivan Miloš iz Posušja  i Marino Rotim iz Širokog Brijega.

Petar Drežnjak  će su tajlandskom boksu sukobiti s Eugenom Laljakom. To je super teška kategorija, posljednja borba večer u Posušju i za ljubitelje ovih sportova prava sportska poslastica. U ženskoj kategoriji ovog sporta snage će odmjeriti Naomi Dvornik, prvakinja Hrvatske u tajlandskom boksu i Nikole Buljan, prvakinja Hrvatske u Low kicku.

U kickboxingu, odnosno u disciplini K1, u prvoj borbi susrest će se Gabrijel Marinović iz Sinja i Luka Bakula iz Posušja. Druga Borba će biti Lovro Bošnjak i Anđelko Lasić.

U disciplini Low kick Marin Penava i Frane Knezović će odmjeriti snage u muškoj konkurenciji, a u ženskoj kategoriji borbu će imati Gabriela Pavlinušić i Mirjana Madunić.

Posebni gosti su Petar Miloš, Damir Beljo, Antonio Plazibat, kao i predstavnici krovnih institucija Hrvatske i Bosne i Hercegovine saveza kickbox, box, ali tajlandski box.

U dorani u Posušju je predviđena platforma, ulaženje boraca, veliki videozid, zanimljiv revijalni dio s Antonijom Mitrom i Borom Balanserom. Službeno vaganje će biti večer prije kupa u motelu Penava. Također cijeli spektakl snimat će i Radiotelevizija Herceg – Bosne, a termin emitiranja će biti naknadno određen.

Miljenko Kutleša Roša je za naš radio istaknuo iznimno zahtjevnu organizaciju ovog događaja, kako u smislu okupljanja sportaša, tako i pripreme dvorane, tehničkih detalja, ali i financijske konstrukcije koja još nije zatvorena. „Stoga ovim putem pozivam sve koji bi htjeli sponzorirati događaj da nam se jave, a svima onima koji su već dio organizacije i njezinog financiranja, od srca najljepša hvala“, istaknuo je Roša za radioposusje.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?