Svečanom sjednicom proslavljen Dan općine Neum – dodijeljena priznanja zaslužnim Neumljanima

Svečano je bilo u ponedjeljak Neumu gdje je raznovrsnim programom obilježen Dan Općine Neum i blagdan  nebeske zaštitnice ove općine, Gospe od zdravlja.

U 16.30 sati održano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje na Spomen obilježju kod Križa, nakon čega je uslijedila svečana sjednica Općinskog vijeća Neum, piše caportal.net.

Događaj je održan u dvorani Grand Hotela Neum, a svečanoj sjednici nazočili su brojni uglednici iz kulturnog, gospodarskog i političkog života Bosne i Hercegovine i  Republike Hrvatske.

Uz prigodan program nazočnima su se obratili predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić, načelnik općine Neum Dragan Jurković, koji su podnijeli i Izvješće o radu u protekloj godini.

Jurković je zahvalio svima na dolasku, kao i svima koji pomažu da se Neum razvije.

”Puno je stvari koje su urađene u protekloj godini, a puno je stvari i pred nama. Napredujemo i u turističkom, i u gospodarskom i infrastrukturnom pogledu”, rekao je, između ostalog, Jurković.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg obratio se danas pozdravnim govorom.

Istaknuo je kako tu, na našoj najjužnijoj točki, na našemu izlasku na Jadransko More, uvijek osjeti snagu jedne posebno pozitivne energije za koju bi iskreno volio da se jače preslika na sva područja Županije.

”Vlada HNŽ-a vidi i prepoznaje trud i zanos neumskih općinskih vlasti, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem, kao i požrtvovnost u radu za bolje sutra svih Neumljana u cjelini. Zato i jesmo kontinuirano i predano uz vas.

Kao Vlada, pomogli smo i pomažemo niz razvojnih, socijalnih i infrastrukturnih projekata svih naših općina i gradova. Neke smo, poput onih iz domene energetske učinkovitosti, u cijelosti financijski preuzeli. Nedavno smo, svi zajedno, svjedočili puštanju u pogon neumske uljare, prevrijednoga gospodarskog projekta i za ovaj kraj i za cjelokupnu HNŽ.

Budite uvjereni, ne ćemo na tomu stati! Bili smo i ostat ćemo iskren i pouzdan partner koji ne će žaliti ni truda ni napora, zajedno s općinskim čelništvom, nastaviti raditi na osmišljavanju i provedbi projekata koji će nastaviti unaprjeđivati i razvijati ovaj vrijedni i uspješni kraj”, kazao je Herceg poručivši kako nas, sudeći prema iskustvima i razmjeni informacija na londonskomu sajmu turizma WTM, očekuje rekordna turistička sezona.

U sklopu sjednice dodijeljena su priznanja Općine Neum i to Jurinku Rajiču za životno djelo (posthumno), dr. Nikolini Miletić za istaknuti rad u Hitnoj službi doma zdravlja Neum tijekom pandemije COVID-19, Doris Bačić za izniman doprinos u području sporta, Bojni Neum sa satnijama Neum, Gradac, Hutovo i Hrasno za sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani od agresije Neuma i širih hrvatskih područja te Djelatnoj policiji s pričuvnom policijom također za za sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani od agresije Neuma i širih hrvatskih područja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?