Velika hrvatska zastava plijenila pozornost u Dohi

Hrvatska je danas protiv Maroka odigrala svoju prvu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Završila je bez golova, na žalost brojnih navijača, i u Hrvatskoj i u Kataru, piše hrt.hr.

– Dojmovi su se malo slegnuli, osvojen je bod protiv Maroka, iako su mnogi očekivali više. Hrvatska nije bila na posebno visokoj razini u utakmici, svi su očekivali više jer je Hrvatska ipak viceprvak svijeta, rekao je Robert Jelečević za Dnevnik HTV-a.

Mnoge ozbiljne reprezentacije, dodao je, imaju problema protiv nešto slabijih protivnika.

– Maroko definitivno nije slaba reprezentacija, pogotovo su nas iznenadili taktičkom discipliniranošću kada se radi o afričkoj reprezentaciji.

Situacija se sada malo zakomplicirala, rekao je Jelečević, jer smo osvojili 1 bod u prvom kolu, a u drugom nas čeka reprezentacija Kanade, no vjerojatno će se sve odlučivati u trećem kolu protiv Belgije.

Navijači su u središtu Dohe razvili veliku hrvatsku zastavu, najveću dosad na prvenstvima. Dugačka je 200 metara, teška oko stotinu kilograma, a u Katar su je donijeli navijači iz Crikvenice! Zastava je prošla posebnu carinsku proceduru, a vlasti su je u zrakoplovnoj luci razvile zbog sigurnosne provjere.

Impresivna, povijesna scena u režiji hrvatskih navijača otišla je jutros iz srca Dohe u svijet.

Čak 201 metar dugačku hrvatsku navijačku zastavu razvukli su naši navijači u ulici najpopularnije tržnice u Dohi, Souq Waquifu ne prestajući s pjesmom, premoćnom broju marokanskih navijača usprkos.

Hrvatska navijačka zastava najveća je ikad u povijesti svjetskog nogometnog prvenstva.

Hrvati su bili glasniji na tržnici, no oko stadiona Al Bayt vidjela se pravo stanje stvari- Marokanci su dominirali i teško ih je bilo nadglasati i zasjeniti.

Nakom utakmice, Hrvati su otišli potražiti hlad i osvježenje, dok su Marokanci, navikli na paklene vrućine slavili na usijanom betonu osvojeni jedan bod.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?