Čilić: Presretan sam što sam donio još jedan ogroman bod za Hrvatsku

Tri sata i 13 minuta trajala je borba Marina Čilića i Pabla Carrena Buste, nakon koje je najbolji hrvatski tenisač slavio s 5-7, 6-3, 7-6 (5) i tako donio našoj reprezentaciji plasman u polufinale, piše hrt.hr.

– Sjajan meč, sjajan završetak. Gubio sam 4-1 u ‘tie-breaku’, potegao sam jednu bekend paralelu savršeno, iza toga sjajan servis, još dva-tri vrhunska poena i to je nekako sažetak ovog meča i sažetak velikog broja mečeva u mojoj karijeri. Puno ‘breakova’ u trećem setu, uvijek neke drame, trileri. Presretan sam što sam donio još jedan sjajan i ogroman bod za Hrvatsku, izjavio je Čilić nakon dvoboja u kojem je Hrvatska u četvrtom pokušaju došla do prve pobjede nad Španjolskom u Davis Cupu.

Bila je to Čilićeva peta pobjeda u šest dvoboja protiv Pabla Carrena Buste, 13. tenisača svijeta, koji je imao status prvog španjolskog igrača, nakon što je Carlos Alcaraz odustao zbog ozljede, a Rafael Nadal kako bi se pripremio za sljedeću sezonu.

Čilić je dvoboj završio s čak 15 dvostrukih pogrešaka i unatoč lošem postotku prvog servisa došao do pobjede.

– Nije bilo jednostavno. Kroz cijeli prvi set sam tražio svoj ritam. Stanka od završetka sezone do ovog meča sigurno je uvjetovala da nisam bio savršen na svim udarcima, ali, sve u svemu, bio sam miran u glavi, naša publika mi je davala podršku i potegao sam prave stvari u pravo vrijeme, sjele su na pravo mjesto. Bilo je problema u igri, ali to pokazuje koliko sam sjajno igrao u izmjenama, koliko sam sjajno reternirao, stvarao si puno šansi i to je stvarno sjajna vijest da sam odigrao savršen meč, dodao je Čilić.

Hrvatska će se u petak protiv Australije boriti za svoje peto finale Davis Cupa te drugo u novom formatu, nakon što je prošle godine poražena od Rusije u meču za veliki srebrni trofej.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?