Jeličić i Bjelica detaljno analizirali igru Hrvatske, ali i dobro se nasmijali u Qatari

U jučerašnjoj emisiji Qatara analizirala se igra hrvatske nogometne reprezentacije protiv Maroka, a dogodila se i jedna simpatična situacija u kojoj je stručni komentator Joško Jeličić nasmijao sve u studiju, a posebno Nenada Bjelicu, piše hrt.hr.

Nakon priloga Martine Validžić o hrvatskim navijačima u Kataru, voditelj Ivan Dorian Molnar zamolio je goste za komentar, dok se Jeličić zatim našalio na činjenicu koja je postala glavna tema svjetskih medija prije nekoliko dana, a to je da su Katarani plaćali neke navijače kako bi na ulicama stvorili privid bolje atmosfere.

– Uobičajeno je da Indijci navijaju za nas, kazao je Jeličić, dok je Bjelica prasnuo u smijeh.

U ranijem dijelu emisije su Jeličić i Bjelica detaljno komentirali utakmicu protiv Maroka.

– Ako netko ima pravo na slabiji dan imaju Vatreni, znam da imamo unutarnje snage da podignemo našu igru. Vjerujem da ćemo se dizati. Podvukao sam tri važne stvari, da vidimo koji su problemi bili i u susretu protiv Maroka, na stranu preveliki respekt i nervoza zbog prve utakmice, rekao je Jeličić te dodao:

Modrić i dva stopera su imali 50 posto dodavanja cijele momčadi. Vidimo kako se i Kramarić vraća. Naša prednja linija nije imala nikakve šanse. Držimo posjed, s dva stopera, s Lukom i Kovačićem u istim koridorima, još i Kramarić dolazi, što ne smije, mi imamo sedam igrača na njihova četiri, to je jednostavno nemoguće doći u zadnju trećinu s brojčanom prednošću. Praktički igramo tri na šest u drugom dijelu terena. S takvim odnosom snaga teško je dolaziti u zadnju trećinu, imalo smo samo pasivan posjed.

S njegovom analizom se složio i Bjelica.

– Slažem se sa svime. Ovo što rade naši vezni igrači, kvaliteta naših stopera bi trebala biti dovoljna da i bez pomoći veznih igrača da uđu u igru i odigraju pas kroz linije ili jednostavan pas na bok. Onda naši bočni i veznjaci i napadači trebaju odigravati ofenzivne automatizme. Gomilati ovoliko veznjaka i dva stopera, ovako jedni druge guše u igri i onda nema cirkulacije, kazao je Bjelica.

Jeličić se osvrnuo na našu obranu:

Lovren je dobio priliku, mi imamo Šutala, koji je sjajan u iznošenju, ali odluka je imala logike, pritisak prve utakmice, ne volim krajnosti u našem nogometu, isto tako po pitanju stopera… Šutalo je odigrao sjajne tri utakmice u Ligi nacija, on je Beckenbauer iz Čapljine, no u percepciji javnosti Lovren je neka sjekira iz Zenice. Nije sve crno-bijelo u nogometu. Lovren je imao puno razloga za igrati danas i odigrao je jako dobro, ali ovo je bio problem gušenja tri stopera. Ako igramo s tri igrača, mi moramo imati dvije osmice, imaš Broza, ako imaš dva stopera dobra s loptom, Kova prilazi, Luka se diže u međuprostor i onda ti igrači ne mogu izlaziti u pritisak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?