Strahonja o kaznenom udarcu za Portugal: Apsolutno rušenje ugleda

U emisiji Qatara Marijo Strahonja analizirao je tri sporne situacije s utakmice Portugala i Gane koje je ocijenio sudačkim pogreškama, piše hrt.hr.

Najprije je u 31. minuti poništen gol Portugala. Cristiano Ronaldo je zatresao mrežu, ali američki sudac Ismail Elfath je ranije prekinuo akciju zbog Portugalčevog prekršaja u napadu.

– Sudac nije uopće trebao zviždati u ovoj situaciji. Trebao je uzeti zadršku i pričekati da završi akcija. Ako se dogodi pogodak, tada VAR soba gleda začetak akcije i je li tu bio prekršaj. Mislim da ovdje prekršaja nema. Po meni nije uopće trebao svirati. 

U nastavku utakmice u prvom poluvremenu novi sporni detalj na štetu Portugala. 

– Apsolutno Felix ima pravo ići na loptu, a obrambeni igrač je zakasnio i dobro je udario Felixa po nozi. Ovo je propušteni incident, situacija za kazneni udarac. I ona prva i ova se dogodila u prvom poluvremenu. Koliko god ne htio kompenzirati, vjerojatno um suca nije mogao kvalitetno apsorbirati cijelu situaciju. Naravno da ne želiš napraviti novu pogrešku, ističe Strahonja pa analizira dosuđeni kazneni udarac za Portugal u 63. minuti. 

Došlo je do međusobnog, ne osobito jakog kontakta Ronalda i Salisua nakon kojeg je Portugalac pao. Elfath je pokazao na bijelu točku, a Ronaldo iz kaznenog udarca zabio za 1:0.

– Bez obzira na kontakt ovo je jasna i očigledna pogreška. Apsolutno krivo dosuđen kazneni udarac. Insceniran od strane Ronalda. Pogledajte lijevo rame, baca se u neki judo pad. Jasna i očigledna pogreška, apsolutno rušenje ugleda. Mislim da će se sudački odbor sastati i zabraniti ovakve situacije koje ne želimo gledati tijekom SP-a. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?