Švicarska golom Embola slavila protiv Kameruna

U susretu 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Švicarska je na stadionu Al Janoub svladala Kamerun 1-0 (0-0), javlja hrt.hr. 

Strijelac jedinog gola bio je Breel Embolo (48).

Iako su Švicarci imali više loptu u nogama, iz otvorene igre u prvom poluvremenu prijetili su isključivo Kamerunci. Prvu priliku Kamerun je imao u 10. minuti kada je Mbeumo prošao po lijevoj strani i zatim pucao iskosa prema vratima, Sommer je uspio odbiti, na odbijanac je natrčao Toko-Ekambi, ali njegov je udarac bio vrlo neprecizan.

Novi pokušaj Kameruna dogodio se u 30. minuti. Ponovno je prijetio Toko-Ekambi, no Sommer je ukrotio njegov pokušaj. Samo četiri minute poslije Hongla je ubacio s desne strane u peterac prema Toko-Ekambiju, ali Widmer je u posljednji trenutak izbio loptu ispred suparničkog napadača.

Švicarska je u samoj završnici prvog dijela dva puta zaprijetla nakon udaraca iz kuta, ali ni Elvedi u 40. ni Akanji u sudačkoj nadoknadi nisu bili precizni u svojim pokušajima glavom.

Ipak, to kao da je bila naznaka pogotka koji je postignut na samom početku drugog dijela. Freuler je u 48. minuti proigrao Shaqirija na desnom krilu, slijedio je ubačaj na sedam metara gdje je nečuvan ostao Embolo i zatresao mrežu zemlje iz koje vuče podrijetlo.

Blizu izjednjačenja Kamerun je bio u 57. minuti kada je Choupo-Moting prošao po lijevoj strani, ali je ipak na kraju stigao preblizu Sommeru koji je bez problema pokrio svoj bliži kut i obranio udarac kamerunskog napadača.

Veliku priliku za povećanje prednosti Švicarska je imala u 66. minuti kada je Widmer odlično probio desni bok i poslao loptu na udarac Vargasu, no tada se vrhunskom obranom istaknuo Onana.

Iako je imao negativan rezultat, Kamerun u završnici dvoboja nikako nije uspijevao preseliti igru na švicarsku polovicu, a Švicarska je u petoj minuti nadokande imala “zicer” za povećanje vodstva. Seferović je ušao u kazneni prostor, oslobodio se čuvara, no njegov je udarac ipak završio u boku Castelletta.

Svoj prvi susret u ovoj skupini od 20 sati igrat će Brazil i Srbija.

Tijek susreta:

ŠVICARSKA – KAMERUN 1:0
Embolo 48

KRAJ!

90+5′ Seferović je pogodio braniča Kameruna i bit će samo korner

90′ Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade

89′ Xhaka puca, no brani Onana te drži Kamerun u igri

85′ Švicarska znaju da je vrijeme na njihovoj strani i čuvaju rezultat

74′ Mijenja i Kamerun. Ranije je ušao Ondoua umjesto Hongle, a sada Aboubakar i N’Koudou umjesto Choupo-Motinga i Toka Ekambija

72′ Trosturka zamjena kod Švicarske. Ušli su Frei, Okafor i Seferović, a izašli Sow, Shaqiri i Embolo

66′ Onana je spasio Kamerun! Ista akcija kao i za prvi gol, no Vargas nije bio dovoljno precizan

62′ Vargas je izborio korner za Švicarsku

48′ GOOOL! Švicarska je povela 1:0 protiv Kameruna, strijelac je Embolo nakon što je Shaqiri ubacio s desne strane. Embolo je rođen u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45′ Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade

40′ Elvedi puca glavom pokraj gola nakon kornera

30′ Lijepa akcija Kameruna, Hongla je pucao, Sommer odbija loptu, a kasnije ju njegov suigrač iz obrane izbacuje u korner

26′ Fai je okušao udarac, nije to bilo blizu švicarskog gola

22′ Švicarska kruži loptom oko bloka Kameruna, no ne pronalazi put do mreže

12′ Xhaka iz daljine puca preko gola

9′ Prva velika prilika za Kamerun. Toko Ekambi je pucao s lijeve strane u vratara Sommera, no ostaje dojam da je mogao bolje reagirati u ovoj situaciji i tražiti Choupo-Motinga na drugoj strani

9′ Bez uzbuđenja na početku utakmice, traje ispitivanje snaga, posjed je nešto više na strani Švicarske

1′ Počela je utakmica!

Sastavi

ŠVICARSKA: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Xhaka, Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo

KAMERUN: Onana – Tolo, N’Koulou, Castelletto, Fai – Oum Gouet, Anguissa, Hongla – Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi

U drugoj utakmici dana igraju Urugvaj i Republika Koreja od 14 sati. Dvoboj Portugal – Gana igra se od 17 sati, a u večernjem terminu od 20 sati nastupaju Brazil i Srbija. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?