Hrvatski navijači bolji od Meksika i Brazila

Osim Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) koja tijekom Svjetskog prvenstva u Katru organizira dva navijačka turnira i sami navijači su organizirali “International Fans Cup” u Al Wakrahu, 20-tak kilometara udaljenom od Dohe, piše hrt.hr.

Riječ je o turniru koji su organizirali meksički navijači, a nakon nekoliko otkaza nastupilo je šest reprezentacija. U hrvatskoj skupini još su sudjelovali Brazilci i Meksikanci. Trebali su igrati i Katarci, ali se nisu uspjeli okupiti. Sudjelovali su i Portugalci, Argentinci, te Ekvadorci.

– Ovaj turnir su organizirali Meksikanci s kojima smo se upoznali za vrijeme SP-a u Brazilu. Od tada odražavamo kontakte, bili smo i na turniru u Rusiji gdje smo u finalu izgubili od Argentinaca, kazao Jurica Glavan iz Udovičića kraj Sinja.

– Ima nas sa svih strana svijeta, od Osijeka, Zagreba, Chicaga, Posušja, Požege, Stuttgarta, Virovitice, Splita…, dodao je “alkar” Glavan.

– Mi smo isto svjetski doprvaci, ovo je super ideja, jer se družimo s drugim navijačima, dobacio je sa smiješkom Osječanin Goran Fištrek, koji živi i radi u Bonnu.

– Na utakmici s Marokom je bilo oko 1.500-2.000 hrvatskih navijača. Vjerujem kako će nas protiv Kanade biti nešto više. Marokanaca je bilo previše, pa se nismo čuli, rekao je Fištrek.

Poručili su kako su bez obzira na rezultat uvijek uz hrvatsku reprezentaciju.

– Protiv Maroka nisu odigrali nešto, no mi uvijek mislimo da moramo sve pobijediti. Bitno je da se dečki bodre. Najvažnija je stvar da smo ovdje. Bili bi razočarani da ne prođemo skupinu, ali i još više da se nismo plasirali na SP, kazao je.

Ante Lončar
 i njegov sin Leo došli su bodriti “Vatrene” iz Chicaga.

– Možda smo daleko, ali reprezentacija se uvijek prati. Ljudi se u Chicagu okupe u Hrvatskoj zajednici, u hrvatskim klubovima i bodre “Vatrene”. Sin me nagovarao da dođemo, želio sam da osjeti atmosferu pa smo došli, kazao je Ante.

– Ovo je za mene veliki doživljaj, razrednica me pustila iz škole, rekala je da se možda jednom u životu može nešto ovako doživjeti, kazao je 15-godišnji Leo.

Nakon remija s Marokom, svjetske doprvake očekuje ogled s Kanadom.

– Bolje bod, nego niti jedan. Sada ćemo naučiti pameti naše susjede. I idemo dalje, kazao je Ante.

S Meksikancima je bilo žestoko, bilo je i poderanih dresova i čvrstih startova. Na koncu su hrvatski navijači pobijedili sa 4-0. Za 1-0 je zabio Splićanin Marko Jukić, potom je Mario Pavelić iz Požege, koji živi i radi u njemačkom Koblenzu povećao na 2-0.

Do kraja su meksičku mrežu tresli i Antonio Penava, te Leo Lončar.

Odličan je bio i Dario Radman iz Posušja koji je sačuvao mrežu netaknutom.

– Spavaš li mirno Livakoviću, hvalio je golmana Krešimir Pavić koji je upisao dvije asistencije.

– Dvije asistencije, pa to nema niti Brozović, pohvalio se Pavić.

U drugom susretu hrvatski navijači su pobijedili i Brazil sa 4-2.

U polufinalu su izgubili od Ekvadora sa 1-2, a za broncu ponovo pobijedili Meksiko nakon izvođenja kaznenih udaraca.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?