Nikola Vlašić trenirao odvojeno

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić trenirao je odvojeno, a ostatku momčadi trebao bi se priključiti u subotu na posljednjem treningu Vatrenih uoči nedjeljnog ogleda protiv Kanade u susretu 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Kataru.

Za razliku od treninga za Maroko, kada se vježbalo u prijepodnevnom terminu, Vatreni su večeras vježbali u 19 sati po katarskom vremenu, što je termin nedjeljnog ogleda koji se igra na stadionu Khalifa International u Al Rayyanu.

Najvažnija je vijest da Vlašić i drugi trening u nizu nije vježbao s ostatkom momčadi. I danas je radio po posebnom programu, a ostatku momčadi trebao bi se priključiti u subotu kada je na rasporedu posljednji trening prije utakmice.

Veznjak talijanskog Torina ozlijedio je list u prvom poluvremenu ogleda protiv Maroka, pa je u nastavku susreta umjesto njega zaigrao Mario Pašalić.

Vlašićeva ozljeda znači da bi izbornik Zlatko Dalić mogao potraži novo rješenje za desno krilo. Protiv Maroka to je igrao Pašalić, mogao bi i Lovro Majer, koji je više puta istaknuo kako je igrao na toj strani, a otvara se i kombinacija s Ivanom Perišićem Mislavom Oršićem na krilnim pozicijama, koji bi kao i Perišić i Ante Rebić u Rusiji, za vrijeme susreta mijenjali strane.

Izbornik Dalić je nakon utakmice naglasio kako nije bio zadovoljan niti igrom bekova.

– Bekovi su nam zakazali, istrčali su nikad manje. To je zato što je Maroko radio vrhunsku obranu, bili su brzi i pokretljivi i teško je to bilo probiti, kazao je tada Dalić.

Kao jedan od probema u igru u susretu protiv Maroka, izbornik je naglasio i kako je bilo “premalo riskantnih lopti, lopta je bila prespora, a u otvaranju smo bili prespori s premalo dubinskih lopti.”

Hrvatska reprezentacija imat će u subotu još jedan trening nakon kojeg će Dalić prelomiti sve dvojbe, ako ih ima. Hrvatski strateg morat će pronaći dobitnu formulu jer bi sve osim pobjede svjetskim doprvacima ugrozilo plasman u osminu finala.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?