Gvardiol i Majer: Svatko može pričati, ali teren će sve pokazati

Lovro Majer i Joško Gvardiol dva dana prije dvoboja s Kanadom otkrili su raspoloženje među Vatrenima, piše hrt.hr.

Prvo su se osvrnuli na remi u dvoboju s Marokom:

– Lakše je analizirati nakon dobrog sna. Ovo je Svjetsko prvenstvo, prvi dvoboj, pritisak za obje ekipe, ali siguran sam da će biti bolje u sljedećim utakmicama. I mi u zadnjoj liniji trebali smo malo više preuzeti odgovornost što se tiče taktičkog dijela, rekao je Joško Gvardiol.

Djeluju li kritike poticajno ili ne?

– Činjenica je da nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali godinama smo u nogometu i naučili smo živjeti s tim i iz kritika izvući što bolje, naučiti što napraviti bolje. Nitko nije bio zadovoljan nakon utakmice, ali nema razloga za previše brige, znamo svoju kvalitetu, rekao je Majer.

– Svaka mu je na mjestu, potvrdio je uz osmijeh Gvardiol. 

Što je nedostajalo protiv Maroka?

– Protok lopte odostraga je bio dosta spor, to treba biti puno brže. Moramo raditi ono što rade moderni stoperi, ulazak u igru s loptom, što se tiče našeg dijela, kaže Gvardiol.

– Joško je vrlo samokritičan, ali nije samo to bio razlog, ne može se kriviti pojedince. Maroko je jako dobro stajao, dobro se branio, premalo nas je bilo prema gore, trebamo preuzeti puno više rizika s dobrim otvaranjem i pasovima. Cijela ekipa trebala je to odraditi bolje, smatra Majer.

Odgovara li Majeru pozicija koju igra često u redovima Vatrenih i što misli o Kanadi?

– Uvijek se isto pitanje ponavlja, ali igrao sam to više puta za reprezentaciju i nemam problema s tim, spreman sam za to, kao i za bilo koju drugu poziciju. Što se tiče Kanade, u utakmici s Belgijom pokazali su kakva su ekipa. Odigrali su fenomenalno i zaslužili smo minimalno bod. Sve je na nama, imamo kvalitetnu ekipu i bit će sve dobro. Kanada ima tri-četiri pojedinca koji iskaču, poput Daviesa i Davida i još par njih, ali u modernom nogometu ne igraju pojedinci nego ekipa, a tu su jako jaki i organizirani.

Što naši igrači misle o izjavi kanadskog izbornika da će “sje**ti Hrvatsku”?

– Ako mu je to način da motivira svoju ekipu, zašto ne, super. No opet, ne obaziremo se na to, uzet ćemo to kao motivaciju za nas i vjerujem da se neće to baš tako dogoditi, kaže Majer. 

– Svatko ima pravo svašta pričati, ali teren je pokazatelj, svaka utakmica traje 90, odnosno na ovom prvenstvu 100 minuta, ali dat ćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo uzeti tri boda, dodao je uz osmijeh Gvardiol, koji se osjeća puno bolje u redovima Vatrenih nego na prošlom EP-u. 

– Puno mi je lakše, ono je ipak bila moja druga utakmica za reprezentaciju, a  pomaže i to što igram na poziciji stopera, a onda sam bio na lijevom beku, iako sam spreman za obje pozicije. 

Majeru se diže forma…

– I ja to mislim, spreman sam, osjećam se fenomenalno i definitivno sam spreman. 

Gvardiol igra u Bundesligi s najvećom kanadskom zvijezdom Daviesom…

– Znamo o kakvom se igraču radi, znamo da mu je forte brzina i moramo biti spremni na to. Što se mene tiče, možemo ga i duplirati na toj strani u fazi obrane, zaključio je konferenciju za novinare Gvardiol.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?