U Dohi obilježena dvogodišnjica Maradonine smrti

Argentinci i Međunarodna nogometna federacija (FIFA) obilježili su u petak na poprištu Svjetskog prvenstva u Kataru dvije godine od smrti slavnog Diega Maradone, piše hrt.hr.

Nekoliko tisuća argentinskih navijača okupilo se na jednom trgu u Dohi kako bi odali počast Maradoni i izrazili podršku svojoj reprezentaciji. Ulice Dohe bile su pune argentinskih zastava dok su gomile skandirale Maradonino ime i pjevale pjesme njemu u čast.

– Previše nam nedostaje. Uvijek je bio uz nas. Još uvijek ga osjećamo. Siguran sam da će gledati reprezentaciju gdje god bio i trebao bi nam pomoći, rekao je jedan navijač Argentine.

Izbornik Argentine Lionel Scaloni rekao je uoči sutrašnje utakmice protiv Meksika da se nada da će donijeti malo radosti Maradoni koji će ih gledati s neba.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino rekao je da je Diego besmrtan i da je još uvijek tu, dodavši da će na svakom Svjetskom prvenstvu u budućnosti biti dan rezerviran za sjećanje na Maradonu.

– Talijan sam i navijam za Inter. Nisam ni Argentinac ni navijač Napolija, ali moram priznati da je Diego više puta rasplakao Inter i ostale talijanske klubove. Ipak, svidjelo nam se. Bio je veliki vođa u Argentini, Južnoj Americi i diljem svijeta. Moramo ga nastaviti slaviti. Emotivan sam, volio bih da je ovdje na ovom Svjetskom prvenstvu. Ali on je u našim srcima, rekao je Infantino koji se nekoliko puta susreo s Maradonom i, kako kaže, postali su dobri prijatelji.

U Buenos Airesu, gdje je dan tek počeo, osvanuo je golemi mural Maradone u dresu reprezentacije.

Maradona je od 1982. do 1994. nastupio na četiri svjetska prvenstva, a 2010. bio je izbornik reprezentacije.

Više od 30.000 Argentinaca otputovalo je u Katar na Svjetsko prvenstvo i dok mnogi štuju Messija, Maradonino ime i dalje ima gotovo mističnu moć. Mnogi navijači još uvijek na utakmicama nose maske i zastave s njegovim likom.

Maradona je preminuo 25. studenog 2020. od srčanog udara u dobi od 60 godina, u svom domu dok se oporavljao od operacije mozga.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?