Olmo o uzoru Modriću, najavio i dvoboj s Njemačkom

Španjolski nogometni reprezentativac Dani Olmo, koji je od 2014. do 2020. bio u zagrebačkom Dinamu, rekao je da prati kako igra Luka Modrić te da mu je Hrvatska draga, piše hrt.hr.

– Nakon Španjolske jako mi se sviđa Hrvatska. Modrić je igrač više razine zbog načina kako na terenu prati utakmicu, kako kontrolira loptu. On je jedan od igrača koje pozorno pratim sada kada igram na mjestu polušpice, na više središnjim pozicijama. Modrić mi je jedan od uzora, izjavio je 24-godišnji Olmo u intervjuu za španjolske novine AS.

Španjolska, koja je sa 7-0 pobijedila Kostariku u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, u nedjelju će odmjeriti snage s Njemačkom. Njemačka je bila izgubila s 1-2 od Japana.

– Oni će morati sada pobijediti, ulog im je velik. Mi, pak, pobjedom osiguravamo prolaz (u osminu finala) što nam je cilj. Tu utakmicu vidimo kao veliki susret Svjetskog prvenstva, izjavio je Olmo iza kojega je 26 nastupa uz pet pogodaka za Španjolsku.

Protiv Kostarike je proveo na travnjaku svih 90 minuta te zabio gol i asistirao za pogodak.

– Kostarika je dobra momčad. Takva pobjeda nad njom je naša zasluga jer im nismo dopustili da razviju svoju igru. Izmorili smo ih prebacujući loptu s jedne na drugu stranu, a uz to smo rano poveli. To nam je otvorilo prostor da kasnije zabijemo dodatne golove, rekao je Olmo.

Ofenzivni igrač je u siječnju 2020. bio otišao iz Dinama u njemački RB Leipzig. Kaže da je miran u trećeplasiranoj momčadi Bundeslige.

– Miran sam u Leipzigu. Ostaje mi još godina i pol do isteka ugovora. Nije trenutak za razgovore o budućim transferima jer se nalazimo na Svjetskom prvenstvu, velikom turniru, zaključio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?