Otkriveno kako je došlo do najvećeg iznenađenja na SP-u

Nakon prvih tjedan dana na Svjetskom prvenstvu u Kataru i 20 odigranih utakmica, definitivno najveće iznenađenje dosad je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom, jednim od najvećih favorita za osvajanje SP-a, piše hrt.hr.

Argentinci su u prvih 45 minuta potpuno izdominirali Saudijce, zabili su gol iz penala, a čak tri gola su im poništena zbog zaleđa. Mnogi su vjerovali kako će Messi i društvo u nastavku potpuno pregaziti Saudijsku Arabiju nakon maestralnog prvog poluvremena, ali dogodilo se upravo suprotno. 

U drugom poluvremenu mogli smo gledati senzacionalan preokret apsolutnih autsajdera uoči utakmice, a nekoliko dana nakon preokreta izašao je i video govora saudijskog izbornika Hervéa Renara na poluvremenu utakmice. 

Mnogi smatraju kako su riječi francuskog stručnjaka dovele do apsolutne senzacije: 

– Što mi to radimo? Je li ovo naš stil presinga? Što želite: slikati se s Messijem? Morate ga pritisnuti, jer on ima loptu, a vi samo stojite mirno i gledate ga. Morate ga pritisnuti, gurati ga, ako se želite slikati s njim, onda izvadite mobitele. Morate dati sve što imate, ovo je Svjetsko prvenstvo, vrištao je saudijski izbornik dok je jurio po svlačionici od igrača od igrača. 

Njegov pristup na poluvremenu urodio je plodom kada su odmah početkom drugog poluvremena Saleh AlShehri (48) i Salem AlDawsari (53) iskreirali preokret.

Saudijska Arabija s tri boda iz prve utakmice ima realne šanse za prolazak grupe, danas ih čeka ogled s Poljskom, a u zadnjem kolu Meksiko. Ako ponove igru iz drugog poluvremena mogli bi vrlo lako prirediti još nekoliko iznenađenja. 

S druge strane, Argentina mora biti jako oprezna i danas treba tri boda. Ako danas izgubi od Meksika te ako u drugom susretu grupe Saudijska Arabija pobijedi Poljsku ili čak ako ta utakmica završi remijem, Argentina će ispasti sa SP-a i prije zadnjeg kola grupne faze.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?