Prekrasni golovi Messija i Fernandeza za pobjedu Argentine

U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je na stadionu Lusail svladala Meksiko sa 2-0 (0-0), javlja hrt.hr.

Strijelci za Argentinu bili su Lionel Messi (64) i Enzo Fernandez (87).

Argentinski izbornik Lionel Scaloni napravio je pet izmjena u početnom sastavu u odnosu na šokantni 1-2 poraz od Saudijske Arabije u 1. kolu, od toga tri u obrani gdje su svoja mjesta zauzeli AcunaMontiel Lisandro Martinez te dva u vezi u koju je uveo Rodrigueza MacAllistera, ali problematičan u prvom poluvremenu je bio napad predvođen Messijem, Di Marijom i Lautarom Martinezom.

Meksički izbornik, koji je ranije tijekom karijere vodio i Argentinu Gerardo Martino, u utakmicu je ušao s jasnom namjerom igranja na bod zbog čega je ojačao obranu i tako u potpunosti otupio oštricu argentinskog napada.

U siromašnom prvom poluvremenu oba sastava upisala su po smao dva udarca prema vratima, od čega po jedan u okvir gola i to iz slobodnh udaraca. Messi je u 34. minuti ambiciozno probao iskosa s desne strane što je bio lak plijen za iskusnog Ochou, dok je meksički udarac stigao u 45. minuti, no pokušaj Vege sa 25 metara lijepom je intervencijom zaustavio Emiliano Martinez. Usto, jedino uzbuđenje u prvom poluvremenu dogodilo se još u 40. minuti kada je Di Maria ubacio na glavu Lautara, no centarfor Intera je vrlo loše zahvatio loptu u dobroj poziciji.

Drugo poluvrijeme krenulo je i gdje je prvo stalo. U prvih 20-ak minuta Argentinci su bezuspješno kružili oko čvrstog bloka Meksikanaca, a jedina prilika stigla je u 51. minuti kada je izboren slobodni udarac na 20-ak metara od gola. No, Messijev pokušaj bio potpuno bezopasan za Ochou.

Ipak, u 64. minuti Messi je pronašao put do suparničke mreže. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola po sredini i zapucao, pizemni je udarac prošao kroz noge meksičkog braniča i odsjeo u samom donjem lijevom kutu.

Zapavši u rezultatski zaostatak Meksiko je krenuo u lov na pogodak s dva napadača, no nisu stvorili opasniju priliku za pogodak. Štoviše, pred sam kraj dvoboja još je jedna lopta završila u njegovoj mreži.

Argentina je u 87. minuti izborila udarac iz kuta, a nakon kratke kombinacije lopta je stigla do Fernandeza koji se priključio iz pozadine i zatim snažnim udarcem iskosa s lijeve strane sa 15-ak metara potvrdio pobjedu.

Ranije u subotu Poljska je u ovoj skupini svladala Saudijsku Arabiju sa 2-0 (1-0). Uoči posljednjeg kola, u kojemu će u srijedu igrati Poljska – Argentina i Meksiko – Saudijska Arabija, na vrhu ljestvice je Poljska s četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri boda, dok je Meksiko posljednji s jednim bodom.

Tijek susreta:

Argentina – Meksiko 2:0

Messi 64′, Fernandez 87′

KRAAJ!

90′ Igrat će se još šest minuta

87′ GOOOL! Enzo Fernadez stavio je točku na i ove utakmice! Argentina vodi 2:0, prekrasan pogodak 21-godišnjaka


82′ Malo su se povukli Argentinci, no Meksiko ne uspijeva doći do gola

77′ Acuna nije uspio proći po lijevoj strani

69′ Ušli su Palacios i Romero, a izašli Mac Allister i Di Maria kod Argentine

64′ GOOOL! Kažnjeni su Meksikanci za pasivnu igru, Di Maria je pronašao Messija koji s 20-ak metara precizno pogađa lijevi vratarev kut!


57′ Enzo Fernandez ušao je umjesto Rodrigueza

51′ Messi je imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca, bilo je to u njegovoj zoni od 20-ak metara, no pucao je slabo i neprecizno preko gola. Gutierrez je dobio žuti karton

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45′ Igrat će se još pet minuta nadoknade

43′ Montiel neoprezno starta, dobio je žuti karton, a Meksiko slobodan udarac u opasnoj zoni. Vega je prebacio živi zid, no Martinez “paradom” zaustavlja njegov udarac

42′ Guardado je izašao iz igre, ušao je Gutierrez kod Meksika

41′ Ubacio je Di Maria, Lautaro Martinez puca glavom, no lopta odlazi preko gola

34′ Messi je ubacio s lijeve strane iz slobodnog udarca, išlo je to prema golu, no očistili su to Meksikanci, odnosno vratar Ochoa

22′ Araujo je dobio žuti karton. Srušio je Acunu i postao prvi igrač s opomenom na utakmici


16′ Posjed je na strani Argentine, ali Meksikanci stoje u gustom bloku i ne dopuštaju protivnicima šanse za pogodak

10′ Opasan ubačaj s lijeve strane, no Herrera nije dobro zahvatio loptu te je gol aut

1′ Počela je utakmica!

SASTAVI

Argentina: Martinez – Montiel, Otamendi, Martinez, Acuna – Di Maria, De Paul, Rodriguez, Mac Allister – Martinez, Messi

Meksiko: Ochoa – Gallardo, Moreno, Montes, Araujo, Alvarez – Herrera, Guardado, Chavez – Vega, Lozano

U skupini je trenutačno na vodećem mjestu Poljska s 4 boda, druga je Saudijska Arabija s 3, a Meksiko ima jedan bod, dok je Argentina bez boda nakon poraza od S. Arabije u prvom kolu.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?