Zračna luka Mostar za deset mjeseci imala svega 711 putnika

Zračna luka Mostar opslužila je 711 putnika u oktobru, što je pad od 88,7 posto u odnosu na isti mjesec pretpandemijske 2019. Godine, piše indicator.ba.

U razdoblju od siječnja do listopada Zračna luka primila je 9.995 putnika, što je pad od 68,1 posto u odnosu na prije tri godine, izvještava Ex-Yu Avaiation.

Ova zračna luka se borila s privlačenjem klijenata proteklih godina i ozbiljno je pogođen pandemijom koronavirusa. Njegov glavni izvor prometa – europski charter letovi koji služe vjerskim hodočasnicima – gotovo je izbrisan.

Godine 2020. zračna luka primila je samo 1.374 putnika, dok su se 2021. brojke jedva popravile s ukupno 1.942 putnika koja su prošla kroz njezina vrata. Iako se izvedba neznatno poboljšala ove godine, još uvijek je ispod one iz 2014. kada je aerodrom osplužio 78.055 putnika.

U rujnu je Zračna luka Mostar objavila da je potpisala ugovor s Wizz Airom prema kojem će niskotarifni prijevoznik pokrenuti letove za grad u ljeto 2023. godine. Međutim, Wizz Air nije komentirao dogovor i do sada nije zakazao letove za Mostar za sljedeću godinu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?