Odermatt prvi put slavio u Lake Louiseu

Drugu pobjedu u novoj sezoni, a 13. u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup ostvario je Švicarac Marco Odermatt koji je u nedjelju bio najbrži u superveleslalomu voženom u kanadskom Lake Louiseu, piše hrt.hr.

Odermatt je imao startni broj 6, a kad je stigao u cilj, njegov rezultat (1:32.53 minuta) bio je za jednu sekundu i 32 stotinke bolji od onoga kojega je postavio do tada vodeći Francuz Alexis Pinturault (1:33.92).

Jedini koji se donekle uspio približiti vremenu čudesnog 25-godišnjeg Švicarca bio je njegov najveći konkurent za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je u subotu pobijedio u prvom spustu sezone, a u nedelju je osvojio drugo mjesto sa zaostatkom od 37 stotinki.

Već trećeplasirani Austrijanac Matthias Mayer je za Odermattom zastao za 78 stotinki.

Odermattu je ovo peta pobjeda pobjeda u superveleslalomu u Svjetskom kupu, a prva u Lake Louiseu.

Osvajač Velikog kristalnog globusa u prošloj sezoni poveo je utrku i u ovoj, Nakon tri natjecanja Odermatt ima 260 bodova, a Kilde je drugi sa 180.

Utrku je, nažalost, obilježio i težak pad 34-godišnjeg Švicarca Maura Caviezela, koji je nastupio u utrci Svjetskog kupa prvi put nakon gotovo dvije godine.

Caviezel je pri padu udario licem u ledenu podlogu i u besvjesnom stanju završio u zaštitnoj mreži. No, ubrzo se po ukazanoj liječničkoj pomoći pridigao, ali je helikopterom prebačen u bolnicu na dodatne pretrage.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?