Jeličić upitao Samovojsku: Zbog koje je, od ove tri stvari, Ronaldo bio ljući?

U susretu 2. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva Portugal je pobijedio Urugvaj s 2:0 (0:0) i plasirao se u osminu finala, piše hrt.hr.

Dvoboj su nakon utakmice u emisiji Qatara komentirali Joško Jeličić i Anton Samovojska.

– Gledali smo bogatije drugo poluvrijeme. Sjajno taktičko nadmetanje dva trenera. Koliko je nezahvalan posao izbornika koji imaju širinu kadra pa donosi odluke protiv svoje osnovne premise, ali ih i napravi. Pogodak je pokrenuo neke stvari na terenu, Urugvaj je promijenio formaciju i igrače, pa se od 60. minute do 82. minute odvijala najbolja igra Urugvaja. Onda Santos vadi jednog veznog igrača u 69. i prelazi na 4-2-3-1, a Leao nije igrao obranu pa se kasnije “resetirao” s dva defenzivna vezna u 82. minuti, rekao je Jeličić, dok Samovojska nadovezao:

– Znali smo da će jedan pogodak pokrenuti igru, da će se Portugal još više uzdići i Urugvaj će morati krenuti prema naprijed. Urugvaj je dobio svojih 15, 20 minuta, mogli su zabiti gol. Međutim, kad to nisu iskoristili, priča je bila gotova. S posljednjim promjenama Portugal je došao do ravnoteže u momčadi i Urugvaj više nije mogao napraviti ništa.

Jeličić je još jednom istaknuo važnost, ali i kompleksnost izborničkog posla.

– Nameće se pitanje izborniku Urugvaja što bi bilo da je krenuo drugačije u utakmicu, ali to je i draž nogomet. Moramo imati toleranciju prema izborniku, to je zahtjevan posao pa treba biti i oprezan u kritiziranju, kazao je Jeličić.

Impresionirao je Portugal Samovojsku.

– Portugal je bio strahovito opasan, u nekim dijelovima igre nije bio najbolji, ali ostaje za vidjeti kako će izbornik rješavati neke stvari. Ronaldo nije višak u igri, ali igra izgleda ljepše bez njega. To je bez njega drugačije izgledalo, kazao je Samovojska.

Mario Strahonja komentirao je kazneni udarac za Portugal, sudac Faghani je nakon pregleda snimke pokazao na bijelu točku.

– Ruka je u prirodnom položaju i te ruke nisu kažnjive. Ovo je možda specifična situacija jer nije bila ruka na podu. Katarski sudac je krivo pozvao glavnog suca Faghani te ga obmanuo i generalno mislim da ovo nije kazneni udarac. Sudac nije fizički spreman, ali kretnje su mu vrlo dobre i tako je sudio. Išao je kontra sebe kada je sudio jedanaesterac, rekao je Strahonja.

Joško Jeličić ga je također pohvalio, ali Samovojska.

– Meni je faca, sve je vidio, bez napora je sudio, rekao je Jeličić.

U 54. minuti ubacio je Bruno Fernandes, u skoku je bio Cristiano Ronaldo, ali nije dirao loptu te je gol pripisan Fernandesu.

– Je li Ronaldo bio ljući što je izvađen, što mu nije priznat gol, nego Bruni ili što je bio kazneni udarac, a on na klupi, upitao je Jeličić, a Samovojska je odgovorio:

– Akumulacija svega, zato je bio toliko ljut. On ima neviđenu statistiku i ne vjerujem da Ronaldo ovdje kao gospodin nije priznao da je gol Fernandesov, nego se veselio.

Jeličić se nadovezao:

– Nisam to ni očekivao, ali ta glad ga čini tim golgeterom, možda i najvećim u povijesti. Lopta uopće nije promijenila rotaciju, onaj tko je igrao nogomet to jako dobro vidi. On je možda osjetio, ali čisto sumnjam.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?