Portugalski junak: Nije bitno tko će zabiti gol

Portugal je pobijedio Urugvaj s 2-0 i plasirao se u osminu finala kolo prije kraja grupne faze natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu, piše hrt.hr.

– Pobijedili smo i ispunili plan koji sam napravio. Mislim da je to bila sjajna utakmica, a ostalo nije važno. Cijela naša momčad pružila je sjajnu igru ​​protiv teškog protivnika. Uspjeli smo pronaći prostor i kontrolirati utakmicu, spriječili smo Urugvaj da napravi ono što zna, da igra na kontre, rekao je izbornik Portugala Fernando Santos.

– Prvih dvadesetak minuta bilo je teško, a to je zasluga Urugvaja. Ali onda smo u drugom poluvremenu uspjeli odigrati kako znamo i umijemo. Što poboljšati? To je ono o čemu morate razgovarati s igračima, morate poboljšati kombinacije s loptom i spriječiti protivnike da priđu. Imamo puno toga za poboljšati, ali ima i pozitivnih strana. U odnosu na poraz 2018. (od Urugvaja), prije četiri godine bile su drugačije okolnosti, a tada je bila osmina finala, a ovaj put Urugvaj je morao pobijediti. Rekao sam da je moj tim vrlo ujedinjen, da imamo jako dobar timski duh. Nismo još sigurni prvi, ali bit ćemo.

Dvostruki strijelac za Portugal bio je Bruno Fernandes.

– Uspjeli smo i jako smo sretni. Sada moramo ponovno pobijediti, onda ćemo biti prvi. To nam je bio cilj, želimo osvojiti skupinu. Dobra smo ekipa i nije bitno tko će zabiti gol. Svima nam je bilo važno samo da smo ga zabili.

Urugvaj zasad ima jedan bod, a u posljednjem kolu igra s Ganom. 

– Nije išlo s Portugalom. Ostala nam je još jedna utakmica i moramo se sada posvetiti tome. Bez sumnje, moramo pobijediti Ganu što god se dogodilo, rekao je urugvajski napadač Giorgian de Arrascaeta.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?