John Malkovich odabrao dizajnersko rješenje riječke tvrtke

Na nedavno održanom festivalu u Lisabonu premijeru je doživjela nova predstava svjetski poznatog glumca i redatelja Johna Malkovicha. Ne bi to u Hrvatskoj bila velika vijest da poster za predstavu nije napravio riječki dizajner Marko Perožić, piše hrt.hr.

Glavnu riječ u predstavi koja je zapravo adaptacija knjige ”Nacistička književnost u Americi” ima poznati glumac John Malkovich, a radnja je smještena u Čile koji je stoga bio inspiracija za ovakvo kreativno rješenje.

– Prvo smo trebali malo istražiti predstavu, temu. Došli smo do toga da bi bilo dobro čileansku zastavu i motiv pretočit u izravnu komunikaciju na samom posteru, rekao je Marko Perožić, suvlasnik i kreativni direktor agencije za dizajn i marketing iz Rijeke.

Izradu postera naručila je agencija s kojom surađuje riječka tvrtka, a koja organizira koncerte, predstave te marketinški zastupa poznate osobe. Jedna od njih je i John Malkovich koji je, od tri ponuđena dizajnerska rješenja riječke tvrtke, odabrao baš ovo.

– Bilo je poprilično zabavno. Lijepo je kad ti netko kao on odobri nekakav vizual, ističe Perožić.

Jedan je to u nizu uspješnih poslova riječke agencije, čiji se tim sastoji od 11 kreativaca. Bave se marketingom, izradom dizajnerskih rješenja te brendiranjem različitih proizvoda i usluga.

– U ovom poslu kao i u svakom mislim da je potrebno nekakvo promišljanje, pročitat o temi koja je zadana, sukladno tome donijeti odluke, vidjet na koji način napravit dizajn da se istaknete, ističe. 

Ova se riječka tvrtka uspjela istaknuti i to na – svjetskoj razini!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?