Ronaldo ipak nije dodirnuo loptu, Fernandes strijelac

Tehnologija u lopti korištenoj na Svjetskom prvenstvu u Kataru uvjerljivo je dokazala da u jučerašnjoj pobjedi Portugala nad Urugvajem 2-0 Cristiano Ronaldo nije ostvario nikakav kontakt s loptom, potvrdili su u utorak za ESPN FIFA i proizvođač lopti Adidas, piše hrt.hr.

Portugal je poveo u 54. minuti, kada je Bruno Fernandes uputio odličnu loptu desnom nogom s lijevog boka, a ona je preletjela Cristiana Ronalda, prevarila urugvajskog vratara i završila u maloj mreži. Identitet strijelca bio je obavijen nedoumicama, a Fernandes i izbornik Fernando Santos nisu mogli razjasniti nakon utakmice je li Ronaldo dodirnuo loptu ili ne.

 A sada je ESPN-u rečeno da tehnologija unutar lopte dokazuje da Ronaldova glava nije došla u kontakt s loptom, što znači da je pogodak sigurno Fernandesov.

– U utakmici između Portugala i Urugvaja, koristeći tehnologiju Connected Ball koja se nalazi u Adidasovoj Al Rihla službenoj lopti , u mogućnosti smo definitivno pokazati da nema kontakta s loptom Cristiana Ronalda kod prvog gola, stoji u priopćenju Adidasa.

Lopta uključuje tehnologiju koja može pružiti podatke u stvarnom vremenu. Također bilježi svaki dodir igrača sa senzorima.

Fernandes je zabio i drugi gol na utakmici za konačnih 2-0 u trećoj minuti sučevog dodatka iz kaznenog udarca, a Portugal se ovom drugom pobjedom u skupini H plasirao u osminu finala SP-a. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?