Zaslužena pobjeda Senegala za plasman u osminu finala

U odlučujućem susretu za drugo mjesto u skupini A Svjetskog nogometnog prvenstva koje vodi u osminu finala Senegal je na stadionu Khalifa International svladao Ekvador s 2-1 (1-0), piše hrt.hr.

Strijelci za Senegal bili su Ismaila Sarr (44-11m) i Kalidou Koulibaly (70), dok je strijelac jedinog gola za Ekvador bio Moises Caicedo (67).

Ovom pobjedom Senegal je sa šest bodova zauzeo drugo mjesto u skupini, dok je Ekvador okončao natjecanje s četiri boda. Pobjednik skupine je Nizozemska sa sedam bodova, dok je domaćin Katar ostao posljednji bez bodova.

Senegal je nasrnuo po željeni pogodak od samoga početka te je već u prvih 10 minuta imao dvije vrlo dobre situacije, ali Idrissa Gueye Dia nisu bili precizni. Gueye je u 3. minuti pucao s 12-13 metara, a lopta je prohujala pored lijeve vratnice, da bi pet minuta potom Ndiaye lijepo proigrao Diju koji je utrčao u kazneni prostor, ali je zatim poslao loptu pored desne vratnice.

Koliko je Ekvador bio nemoćan ili neambiciozan pokazuje i podatak kako tijekom čitavog prvog poluvremena nije uputio udarac u okvir suparničkog gola uz samo dva pokušaja prema vratima Senegala ukupno. S druge strane, Senegal je 12 puta pucao prema vratima Ekvadora, od toga četiri puta u okvir gola te je za takav pristup bio i nagrađen vodećim pogotkom iz kaznenog udarca u završnici prvog dijela.

Ismaila Sarr prevario je svog čuvara Torresa, ušao u kazneni prostor gdje je na njega naletio Hincapie pa je francuski sudac Turpin pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je sam Sarr.

Zapavši u rezultatski zaostatak Ekvador je morao promijeniti taktiku pa je već u prvih pet minuta drugog poluvremena stvorio dvije gužve pred suparničkim golom izborivši slobodne udarce iz kojih se moglo ubaciti u kazneni prostor, ali niti jedna od tih situacija nije donijela ozbiljniju priliku.

Ekvador je nastavio prijetiti isključivo iz prekida, a jedan je donio i izjednačujući pogodak u 67. minuti. Torres je bio najviši u skoku na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta te prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je nečuvan ostao Caicedo i bez problema s dva metra poslao loptu u mrežu. S tim rezultatom Ekvador se vratio na drugo mjesto i imao nastup u osmini finala, ali on je bio na snazi tek tri minute.

Senegal je uzvratio također iz prekida. Afrički prvak izborio je slobodni udarac s lijeve strane, uslijedio je ubačaj kojega Valencia i Hincapie nisu uspjeli raščistiti već samo primiriti loptu za suparničkog kapetana Koulibalyja koji se odlično snašao i volejom s 10-ak metara pogodio suprotni kut.

Mogao je Ekvador do novog poravnanja u 76. minuti kada se Plata izborio za udarac u kaznenom prostoru Senegala, ali njegov pokušaj išao je ravno u Mendyja. Uzvratio je Senegal u 82. minuti kada je Dia pucao s 15-ak metara iskosa s lijeve strane, ali i taj je pokušaj prošao pored vrata.

Iako je Ekvadoru trebao pogodak za prolazak dalje, u završnici utakmice južnoamerički predstavnik nije uspio stvoriti niti jednu priliku protiv ipak mnogo nadarenijeg suparnika.

EKVADOR – SENEGAL 1-2 (0-1)

Stadion Khalifa International

GLEDATELJA: 44.569

SUDAC: Turpin (Francuska)

STRIJELCI: 0-1 I. Sarr (44-11m), 1-1 Caicedo (67), 1-2 Koulibaly (70)

EKVADOR: Galindez – A. Preciado (Porozo, 85), Torres, Hincapie, Estupinan – Gruezo (Cifuentes, 46); Franco (Sarmiento, 46), Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64), Valencia

SENEGAL: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs – Ciss (N. Mendy, 75); P. Gueye, I. Gueye – I. Ndiaye (B. Dieng, 75), Dia (Cisse, 90+5), I. Sarr

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?