Danas ćemo doznati još tri putnika u osminu finala

Nakon što su jučer Nizozemska, Senegal, Engleska i SAD osigurali svoje mjesto u osmini finala, danas ćemo doznati još tri putnika. Zadnje kolo igra se u skupinama C i D, a već je od ranije poznato da Francuska ide dalje, piše hrt.hr.

Prvo ćemo od 16 sati doznati rasplet skupine D. Francuska je gotovo sigurno osigurala prvo mjesto, a danas će na Education City stadionu igrati protiv Tunisa. Drugi ogled ove skupine je dvoboj Danske i Australije na stadionu Al Janoub. 

Danska, Australija i Tunis se bore za drugo mjesto i odlazak u osminu finala. 

Tunižani su svjesni da im protiv Francuske treba pobjeda, te remi Danske i Australije ili pobjeda s većom gol razlikom u odnosu na eventualnu pobjedu Danske nad Australijom.  

Ipak, igrači Tunisa imaju najmanje šanse za prolazak, treba im pobjeda protiv jednih od favorita za osvajanje SP-a, koji s tri pobjede žele u iduću fazu natjecanja. U prilog im neće ići ni činjenica da bi izbornik Didier Deschamps mogao odmarati ključne igrače, jer kako prenose strani mediji, Mbappe bi trebao krenuti od prve minute, ubojiti napadač želi s prvenstva otići sa zlatnom kopačkom, a na svom kontu već ima tri gola. 

TUNIS – FRANCUSKA 

Potencijalni sasatavi: 

FRANCSUKA: Mandanda; Pavard, Konate, Varane, Camavinga; Guendouzi, Fofana; Coman, Griezmann, Mbappe; Thuram

TUNIS: Dahmen; Bronn, Talbi, Meriah; Kechrida, Skhiri, Laidouni, Abdi; Msakni, Sliti; Khazri

S obzirom da će Francuzi jako teško dopustiti senzaciju i pobjedu Tunižana, možemo očekivati da će drugog putnika u osminu finala odlučiti dvoboj između Australije i Danske. Australiji je vrlo vjerojatno dovoljan i remi dok Dancima igra samo pobjeda. 

AUSTRALIJA – DANSKA

Potencijalni sastavi:

AUSTRALIJA: Ryan; Karačić, Souttar, Rowles, Behich; Leckie, Irvine, Mooy, McGree, Goodwin; Duke

DANSKA: Schmeichel; Andersen, Kjaer, Christensen; Kristensen, Hojbjerg, Eriksen, Maehle; Skov Olsen, Dolberg, Damsgaard

U skupini C dalje mogu proći sve četiri ekipe. Poljska igra protiv Argentine, a Saudijska Arabija protiv Meksika. 

Nakon odigrana dva kola Poljska je prva s 4 boda, Argentina i Saudijci imaju po tri boda, dok je Meksiko zadnji s jednim bodom. 

Poljska je u najboljoj poziciji. Treba im samo remi i sigurno idu dalje. Ispadaju u slučaju poraza i pobjede Saudijaca nad Meksikom. Ipak, ako Poljska izgubi s četiri razlike, a Saudijci remiziraju, onda ispadaju. Ako Poljaci izgube, a Meksiko dobije s četiri razlike, onda opet ispadaju. 

Argentina je nakon šoka i poraza od Saudijaca na otvaranju, uspjela srušiti Meksiko i sami odlučuju o sebi. Za osminu finala dovoljan je i remi uz to da Meksiko remizira ili pobjedi s manje od četiri razlike. Ako Lewandowski ipak sruši Arnegntinu, Messi i društvo putuju kući. 

POLJSKA – ARGENTINA 

Potencijalni sastavi: 

POLJSKA : Szczesny; Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski; Zielinski, Bielik, Krychowiak, Frankowski; Milik, Lewandowski

ARGENTINA: E Martinez; Molina, Otamendi, Li Martinez, Tagliafico; Fernandez, Paredes, De Paul; Messi, La Martinez, Di Maria

Saudijci također odlučuju sami o sebi. Ako pobjede, idu dalje, remi je također dovoljan ako bi Argentina izgubila s bilo kojom razlikom ili poraz Poljske od četiri razlike. Također, u slučaju poraza momčad francuskog stručnjaka Hervea Renarda ide doma. 

Meksiko ima najmanje šansi za prolaz dalje, treba im pobjeda od tri razlike nad Saudijskom Arabijom i da Poljaci ne izgube od Argentine. 

SAUDIJSKA ARABIJA – MEKSIKO

Potencijalni sastavi:

SAUDIJSKA ARABIJA: Alowais, Abdulhamid, Alamri, Altambakti, Alburayk, Kanno, Albrikan, Alabid, Alnaji, Aldawsari, Alshehri

MEKSIKO: Ochoa, Sanchez, Montes, Moreno, Araujo, Gallardo, Alvarez, Herrera,Lozano, Jimenez, Vega

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?