Jeličić: Gvardiol je najbolji stoper na svijetu

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić u emisiji Qatara osvrnuo se na stanje u hrvatskoj reprezentaciji uoči odlučujuće utakmice protiv Belgije, ali i na to kako je on emotivno proživio pobjedu protiv Kanade, piše hrt.hr.

– Kao što se kod nas dolje kaže u žargonu: “Nije krv varenika.” To su emocije i naravno kad naši igraju je adrenalin i stres. Ja sam izgubio skoro dva kilograma taj cijeli dan kad je igrala Hrvatska. U toj pripremi, stresu kroz cijelu utakmicu… Ali, vrijedilo je. Sad imamo jednu mirnoću i stabilnost. Drago mi je i vidjeti da je uz Livaju i naš Markan (op.a. Marko Šapit) u formi, rekao je Jeličić.

Zlatko Dalić i Mateo Kovačić danas su bili mirni i staloženi na konferenciji za medije.

– Obojica imaju veliko iskustvo i velike rezultate iza sebe. Osjećaju i vide svlačionicu, duh koji ju krasi te zajedništvo. Uvijek sam ponavljao. Momčad je iznad svega, iznad svakog pojedinca. Kad dobiješ takvu grupu, gdje se ego stavlja sa strane, to se onda prezentira i na travnjaku. Zato i ta mirnoća imponira, rekao je Jeličić pa nastavio:

– Kad stojite iza onoga što radite, kada imate dovoljno samokritike, onda kritičari ostanu bez oružja. Zato ovi dečki zaslužuju maksimalan kredibilitet. Imponira njihova stabilnost i razgovor. Taj mali Gvardiol, koji je najbolji stoper na svijetu, bez ikakve dileme. On je nakon utakmice sam rekao da je kriv za gol. On je 2002. godište, a igra Svjetsko prvenstvo kao u kvartu. Ima dovoljno samokritike, ali i svjestan što je dobro, a što nije. Kritika je podražaj za napredak. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?