Rasplet skupine C: Sve četiri momčadi mogu proći dalje

Nakon što su danas iz skupine D Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru u osminu finala prošle Australija i Francuska, slijedi raslet skupine C. Od 20 sati igraju Poljska i Argentina (HTV 2) te Saudijska Arabija i Meksiko (HRTi), piše hrt.hr.

Poljska – Argentina 0:0

Saudijska Arabija – Meksiko 0:0

SASTAVI

POLJSKA: Szczesny, Bereszynski, Glik, Kiwior, Cash, Frankowski, Bielik, Krychowiak, Zielinski, Swiderski, Lewandowski

ARGENTINA: Emi Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Acuña; De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister; Messi, Álvarez, Di María

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Ghannam, Al Amri, Al Tambakti, Al Bulayhi – Al Hassan, Kanno, Abdulhamid – Al Brikan, Al Shehri, Al Dawsari

MEKSIKO: Ochoa – Gallardo, Moreno, Montes, Sanchez – Pineda, Alvarez, Chavez – Lozano, Martin, Vega

KALKULACIJE UOČI UTAKMICA

Dalje mogu proći sve četiri ekipe.

Nakon odigrana dva kola Poljska je prva sa 4 boda, Argentina i Saudijci imaju po tri boda, dok je Meksiko zadnji s jednim bodom.

Poljska je u najboljoj poziciji. Treba im samo remi i sigurno idu dalje. Ispadaju u slučaju poraza i pobjede Saudijaca nad Meksikom. Ipak, ako Poljska izgubi s četiri razlike, a Saudijci remiziraju, onda ispadaju. Ako Poljaci izgube, a Meksiko dobije s četiri razlike, onda opet ispadaju.

Argentina je nakon šoka i poraza od Saudijaca na otvaranju, uspjela srušiti Meksiko i sami odlučuju o sebi. Za osminu finala dovoljan je i remi uz to da Meksiko remizira ili pobjedi s manje od četiri razlike. Ako Robert Lewandowski ipak sruši Argentinu, Lionel Messi i društvo putuju kući.

Saudijci također odlučuju sami o sebi. Ako pobjede, idu dalje, remi je također dovoljan ako bi Argentina izgubila s bilo kojom razlikom ili poraz Poljske od četiri razlike. Također, u slučaju poraza momčad francuskog stručnjaka Hervea Renarda ide doma.

Meksiko ima najmanje šansi za prolaz dalje, treba im pobjeda od tri razlike nad Saudijskom Arabijom i da Poljaci ne izgube od Argentine. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?