Ronaldo uručio posebne nagrade novinarima

U glavnom medijskom centru (MMC) u Dohi, legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luis Nazario de Lima (46) uručio je posebne nagrade novinarima i fotoreporterima koji su pratili osam ili više svjetskih nogometnih prvenstava, piše hrt.hr.

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) je u suradnji s Međunarodnom nogometnom federacijom (FIFA) u Dohi organiziralo događaj “Novinari na podiju” u čast novinara i fotoreportera koji su pratili osam ili više FIFA Svjetskih prvenstava, uključujući izdanje u Katru.

“Novinari na postolju” jedinstvena je tradicija slavljenja dugovječnosti u sportskom novinarstvu. Rođena je u kolovozu 2012. godine, a mala replika olimpijske baklje iz Londona 2012. tada je predstavljena pred više od 100 novinarskih veterana, od kojih je svaki pratio 10 ili više Olimpijskih igara.

– Važno je zapamtiti naš rad i prepoznati angažman svih naših kolega, zato smo prethodnih godina osmislili ovu manifestaciju za vrijeme svih važnijih sportskih događaja, kazao je predsjednik AIPS-a Gianni Merlo.

– Ova inicijativa prepoznaje vitalnost naše profesije i također slavi njezinu neovisnost, ključni stup našeg rada, dodao je.

Nagrade su dobila 82 iskusna novinara i fotoreportera iz cijelog svijeta i to iz ruku “Il Fenomena.” Među dobitnicima nije bilo hrvatskih kolega.

Neki od njih su legende, poput Argentinca Enriquea Macaye Marqueza, koji drži rekord od 17 Svjetskih prvenstava, nakon što mu je prvo bilo u Švedskoj 1958. Nijemac Hartmut Scherzer dosegnuo je 16, a Urugvajac Jorge Toto Da Silveira 15 svjetskih prvenstava.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?