Gvardiol: Ostvarili smo cilj i prošli dalje

Hrvatski branič Joško Gvardiol odigrao je briljantnu utakmicu protiv Belgije kojom su Vatreni prošli u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

– Ostvarili smo cilj, prošli smo dalje. Slažem se da smo mogli i zabiti neki gol, imali smo u šansi, a oni su nas na kraju stvarno stisnuli, imali dobre šanse, ako ćemo iskreno moramo biti zadovoljni bodom, rekao je Joško Gvardiol nakon utakmice.

Na pitanje koga mu je bilo teže braniti s ulaskom Romelua Lukakua malo se i zbunio, ali spremno odgovorio.

– Teže mi je zapravo bilo čuvati (smijeh), a okej, zapravo nije bilo lagano čuvati ni Lukakua… Moramo biti kompaktni, kad smo kompaktni i kad djelujemo kao jedna imamo rješenje za sva.

Nekoliko puta je sjajno išao naprijed.

– Govorio sam da u današnjem nogometu treba imati stopere koji će preuzeti odgovornost i stvoriti višak prema naprijed, zaključio je Gvardiol.

– Znali smo da igramo protiv protivnika koji je jedan od najboljih na svijetu. Bilo je teško igrati protiv takvih igrača, mogli su i oni i mi zabiti. Na kraju nas je i sreća malo pomazila, no sada se okrećemo prema osmini finala, rekao je Borna Sosa nakon utakmice.

Mateo Kovačić je već na konferenciji za medije uoči utakmice rekao da Belgiju ne treba podcijeniti.

– Bilo bi nenormalno podcijeniti Belgiju, jednu takvu ekipu s takvim igračima. Vidjelo se danas da su opasna ekipa, da mogu napraviti probleme. Hvala Bogu, nisu nam zabili gol. Mislim da smo igrali dobro, dopustili smo par prilika koje nismo trebali, prošli smo dalje smo i to je najbitnije, rekao je Kovačić.

Hrvatska je igrala dobro, stvorila nekoliko prilika u prvom dijelu, pa i u drugom, a Belgija je postala opasnija ulaskom Lukakua. Njima je trebala pobjeda pa su pritiskali u završnici utakmice.

– Bio je plan krenuti jako i pokušati zabiti prvi gol, nažalost nismo uspjeli. Ne bih komentirao ni ono zaleđe. Nažalost, nismo zabili u prvom poluvremenu, u drugom smo imali sreće, oni su krenuli prema naprijed, Lukaku je bio opasan, nisu zabili što je bilo bitno. Mislim da smo se dobro borili, svaka čast svakome.

Maroko je prošao s prvog mjesta, čeka se rasplet skupine E u kojoj prvo mjesto drži Španjolska koja najvjerojatnije ide dalje, a tu je i Njemačka.

– Na SP-u je teško koga god dobiješ u osmini finala. Bilo je bitno proći, htjeli smo proći kao prvi, nismo uspjeli, idemo kao drugi, što samo pokazuje koliko je jaka bila skupina s Marokom i Belgijom koji su bili odlični, dobra je bila i Kanada. Sad se treba dobro odmoriti pa ćemo vidjeti koga ćemo dobiti, zaključio je Kovačić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?