Navijači okupirali centar Dohe: Pogledajte što se sve od jutros pred utakmicu Hrvatska – Belgija događa u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicom s Belgijom završava natjecanje u grupnoj fazi Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Susret je na rasporedu u 16 sati, prijenosi su na HTV2, HR2, platformi HRTi, a sve ćemo intenzivno tijekom dana pratiti i na našem portalu, piše hrt.hr.

Sve ključno iz Katara uoči utakmice odluke pratite na našem portalu. 

Javljanje iz centra Dohe u podnevnom Dnevniku

12:04

Naša reporterka Martina Validžić javila se sa Souq Waqifa u Dohi gdje se okupljaju hrvatski navijači kojih se na susretu s Belgijom očekuje oko četiri tisuće.

– Adrenalinska atmosfera ne jenjava, potpuno je ludilo. Morali sm tražiti stolice s kojih se javljam jer da smo dolje među njima, ne biste nas čuli. Uvijek naši navijači naprave najbolji štimung, koliko god se trude navijače drugih reprezentacija. Belgijskih navijača baš i nema, ali nije nam nešto to bitno, bitno je da pobijedimo. 16 sati, HTV2, poručila je u javljanju.

Vatreni 19 godina bez pobjede nad Belgijom u službenoj utakmici

11:52

Hrvatska u službenoj utakmici nije pobijedila Belgiju 19 godina.

Posljednji se puta to dogodilo u ožujku, sada već davne 2003. u Zagrebu, kada je Hrvatska slavila s 4:0. 

Na toj se utakmici zlatnim slovima u povijest hrvatskog nogometa upisao Dado Pršo. Zadranin je debitirao za “Vatrene” i zabio gol.

Strijelci su bili i Darijo Srna, Tomislav Marić i Jerko Leko.

Tajna noćna akcija navijača

10:56

Udruga CFE Mi Hrvati u tajnoj noćnoj akciji obojila je velike kamene blokove u blizini hotela.

VIDEO I FOTOGALERIJA: Bivša predsjednica predvodila navijački korteo u Dohi

10:33

– Atmosfera je sjajna, sve je puno hrvatskih dresova, baš onako pravo navijački. Malo nas je, ali nas ima. Navijajte večeras za našu reprezentaciju, kazala je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Milanović će uživo bodriti Vatrene

10:13

Predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović ovoga četvrtka boravi u Kataru, gdje će pratiti utakmicu nogometne reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2022.

Nogometna reprezentacija Hrvatske nastupa u odlučujućoj utakmici grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu protiv nogometne reprezentacije Belgije na stadionu “Ahmad bin Ali” od 16 sati po srednjeeuropskom vremenu.  

FIFA objavila video s najboljim golovima Hrvatske na svjetskim prvenstvima

09:21

Belgijanci isto s nestrpljenjem čekaju utakmicu

09:13

S nestrpljenjem se i u Belgiji čeka ogled s Hrvatskom.

“Crveni vragovi” do sada nisu pokazali gotovo ništa, ali eventualnom pobjedom nad Vatrenima, mogu osigurati osminu finala Svjetskog prvenstva. 

Hrvatske navijačice plijene pozornost u Dohi

09:08

FIFA istaknula Perišićevu izjavu

08:50

Krovna nogometna organizacija na društvenim mrežama od ranoga jutra najavljuje okršaj Hrvatske i Belgije.

Objavljuju posljednje informacije, a posebno su istaknuli izjavu Ivana Perišića, koji je rekao da Vatreni idu po pobjedu. 

Navijači od jutra uz Vatrene, pogledajte video!

08:45

Nakon što su na dan dvoboja protiv Kanade iznenadili Zlatka Dalić i izabranike, ponovno su se organizirali i okupili te i uoči ključnog dvoboja za plasman u osminu finala i dvoboja s Belgijom pružili podršku Vatrenima.

HNS poželio sreću reprezentativcima

08:42

Vatreni na rubu pustinje

08:28

Hrvatska igra zadnju utakmicu u grupnoj fazi protiv Belgije u Al Rayyanu na stadionu Ahmad bin Ali, koji se nalazi na rubu pustinje.

Stadion Ahmad bin Ali podignut je na rubu pustinje i tik uz najveći trgovački centar u Kataru, a svojom strukturom, valovitom fasadom i popratnim objektima odaje izgled krajolika u kojem je nastao i podsjeća na dine, uzvisine nastale nakupljanjem pijeska koji nanosi vjetar.

Navijačka zastava kao podrška Vatrenima

08:24

Razvit će se navijačka zastava od 200 metara

07:30

– SVI, SVI, SVI! Važna obavijest za sve koji ste u Dohi na dan utakmice Hrvatske i Belgije (1.12.) Okupljanje je u 10 sati ujutro po katarskom vremenu na Katari (Lokacija priložena na trećoj fotografiji). Stiže hrvatska zastava od 200 metara. Jako je bitno da svi dođu koji idu na utakmicu jer je organizirano i snimanje dronom, a kasnije će se snimke proširiti po svijetu. Dijelite prijateljima, nekaaa videee da nas imaaa! 🇭🇷❤️, stajalo je u pozivu za hrvatske navijače u Kataru, a koji je objavljen na Instagramu. 

Martina Validžić javila se iz Katara

07:45

– Velika je čast biti na ovom prvenstvu, ekipa radi od jutra do kasno navečer, bez dana pauze. Radimo reportaže o nogometu, ali i o drugim zanimljivim stvarima u ovoj zemlji, rekla je u javljanju u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, naša reporterka Martina Validžić

Visoki ulozi

07:00

Hrvatska zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama dočekuje na vrhu ljestvice, ali još nije osigurala plasman u osminu finala.

“Vatreni” vode sa četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri boda, dok je Kanada upisala dva poraza i jedina iz naše skupine ne može do osmine finala.

Ulog je ogroman, okršaj “srebra” i “bronce” s posljednjeg prvenstva u Rusiji odlučuje tko će dalje i vrlo vjerojatno za jednu od ove dvije reprezentacije bit će to posljednja stanica puta u Dohi. Sasvim sigurno niti Zlatko Dalić niti Roberto Martinez nisu priželjkivali takav rasplet.

Protiv Kanade smo zaigrali u sastavu Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja, Perišić. Hrvatski strateg je u najavi utakmice poručio kako nema previše razloga mijenjati sastav.

Carević: Nije pila naopako

06:37

Drugi stručni komentator HRT-a Mario Carević igrao je u Belgiji i poznaje situaciju u toj državi.

– Nije to pila naopako. Ne mogu znati sve informacije iznutra, ali čitam puno te belgijske medije. Moj bivši suigrač je sukomentator u ovakvoj emisiji na belgijskoj televiziji tako da smo pričali. Puno je tu problema, zvijezde su na zalasku karijere i ima sujete, rekao je.

Što je još rekao, pročitajte i pogledajte u nastavku. 

Carević o Belgiji: Stvarno ima nekakav raskol u ekipi

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?