Neuer postao vratar s najviše nastupa na svjetskim prvenstvima

Vratar Njemačke, Manuel Neuer, ispisao je stranicu u povijesti svjetskih prvenstava u četvrtak postavši s 36 godina vratar s najviše nastupa na svjetskim prvenstvima, budući da mu je utakmica s Kostarikom bila 19, piše hrt.hr. 

Svjetski prvak 2001. u Brazilu, Manuel Neuer sada je prestigao Nijemca Seppa Maiera, svjetskog prvaka iz 1974., i Brazilca Claudija Taffarela, okrunjenog sa Seleçaom 1994, jer su obojica stali na 18 mečeva na planetarnim turnirima.

– Stvarno? Ah, šteta! Pa bolje bi mi bilo da sam odigrao još jednu utakmicu u to vrijeme na Svjetskom prvenstvu 1970. u Meksiku, duhovito je požalio Sepp Maier, u razgovoru za njemački dnevnik Münchner Abendzeitung. Te je godine Njemačka ispala u polufinalu, a Maier nije igrao utakmicu za treće mjesto.

Dvostruki osvajač Lige prvaka s Bayernom 2013. i 2020. napravio je revoluciju na poziciji vratara, spektakularnim izlascima izvan svog kaveza i šesnaesterca, postavši svojevrsni libero.

U 36. godini Manuel Neuer nije isključio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2026. u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku, ali njegove ozljede posljednjih godina – lijevo stopalo 2017. i 2018., lijevo rame prije Svjetskog prvenstva u Katru, mogle bi mu zakomplicirati taj san.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?