Jakić, Sosa i Juranović dijele svlačionicu s japanskim igračima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako će koristiti sve moguće informacije u pripremi utakmice protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru, piše hrt.hr.

U tome će sasvim sigurno imati pomoć i trojice hrvatskih reprezentativaca Kristijana JakićaBorne Sose Josipa Juranović koji u svojim klubovima dijele svlačionicu s japanskim reprezentativcima.

– Znamo da Japan ima puno igrača koji igraju u Europi. Mislim da ih je čak osam u Bundesligi, imaju i napadača u Celticu. Dobra je stvar za njihovog izbornika da znaju europski nogomet. Mi to respektiramo, ali imamo igrače koji poznaju vaše i imat ćemo i mi informacije, kazao je Dalić.

Trojica hrvatskih reprezentativaca igraju u klubovima u kojima ima japanskih igrača. Kristijan Jakić i Daichi Kamada igraju zajedno u Eintrachtu iz Frankfurta. U Eintrachtu igra i bivši mladi hrvatski reprezentativac Hrvoje Smolčić.

Branič Hiroki Ito i veznjak Wataru Endo dijele svlačionicu s Bornom Sosom u Stuttgartu, dok napadač Daizen Maeda nosi dres Celtica, baš kao i Josip Juranović.

Od 26 japanskih igrača koji su prijavljeni za SP, sedam igra u nacionalnom prvenstvu, osam ih igra u Bundesligi, trojica u francuskom Le Championnati, dvojica u španjolskoj Primeri, dvojica u Premiershipu, dvojica u Belgiji, a po jedan u Portugalu i Škotskoj.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?