Dalić: Ima argumenata za optimizam, ali čeka nas težak posao

Naš Edin Mahmuljin imao je priliku razgovarati s izbornikom Zlatkom Dalićem dan nakon plasmana u osminu finala na Svjetskom prvenstvu. Dalić je otkrio jesu li se slegli dojmovi, govorio je o Japanu, te o zdravstvenom stanju igrača, piše hrt.hr.

– Gledao sam utakmicu na miru ponovo i dobio statistiku i moj dojam je sada puno, puno bolji nego što je bilo jučer. Igrali smo sjajnu utakmicu svih 98 minuta, imali kontrolu, limitirali Belgijance. Zaista sjajno u svim segmentima igre. Ono što je Belgija stvorila, to je učinila našom greškom. U svakom smislu smo imali kontrolu igre i bilo je sjajno. 

Izbornik ističe kako je jučerašnja predstava Vatrenih dala dodatni optimizam uoči Japana:

– Gledali smo i Japan kasnije, to je naš posao i zbog toga smo tu i nema ništa važnije od toga. Kažem, ne mogu se oteti dojmu da smo mi odigrali sjajno. Zaista smo trčali, napadali, nismo se branili, kao što smo i rekli. Bilo je zaista dobro i imamo puno argumenata za optimizam. 

O Japanu biranim riječima, najavljuje tešku borbu: 

– Ako netko dobije Španjolsku i Njemačku, to onda ne može biti slučajno. Ekipa koja igra jako disciplinirano, svi su u bloku, igraju vrlo blizu, vrlo gusto, a kad uzmu loptu, onda se otvaraju svi u jednoj velikoj brzini. To je jedna velika opasnost i napravit ćemo jednu detaljnu analizu. Reprezentacija koja ima fanatičnu borbenost, disciplinu, bit će u bloku i čekat će kontru, polukontru, ali i mi imamo svoje adute i znamo što treba raditi. Pripremit ćemo se, očekuje nas opet teška borba i nema lakih protivnika. Sami ste vidjeli da su otpale jedne od najjačih europskih reprezentacija, Danska, Belgija, Njemačka. Idemo korak po korak. 

Puno zajedništva i veliki napredak u fazi obrane:

– Ja sam ponosan s koliko mi volje, elana i motiva radimo svaki trening, svaki sastanka. Ja vidim koliko zajedništva ima i igrača. To je najvažnija stvar za Hrvatsku, da ima ekipu, momčad koja djeluje kao jedan. Možda bi prije pukli u fazi obrane, ali u zadnje vrijeme sve radimo fantastično. Malo golova primamo, zato što smo svi u bloku, svi smo iza lopte i pored ove naše kvalitete koja je uvijek poznata, tehnika, pas i vic u igri, sada imamo i napredak u fazi obrane. 

Jedno ime posebno se ističe, riječ je o Jošku Gvardiolu

– Ja najradije ne bih govorio o pojedincima, to i izbjegavam jer smo mi tim i kao ekipa smo sve napravili. Joško je dio toga tima i normalno da je napravio ono što najbolje radi u fazi obrane, to je i njegova kvaliteta. Zato i je na cijeni, ja sam rekao jučer i ponovit ću opet. Za mene su svih hrvatski igrači najbolji, a Joško je najbolji stoper na svijetu. 

Jakić jedini ima problema, a pred igračima je dva dana odmora:

– Imali smo jedan problem s Jakićem, koji je dobio udarac u koljeno na treningu dan prije i nadam se da će biti spreman za dva dana. Vidjet ćemo danas situaciju na treningu i da nitko nema posljedica od jučer. Treba nam odmor ova dva dana. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?