Južna Koreja u drami izborila osminu finala

Južna Koreja u dramatičnoj utakmici pobijedila je 2:1 protiv favoriziranog Portugala u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Kataru te se plasirala u osminu finala, piše hrt.hr.

Portugalci su već osigurali osminu finala kamo idu kao pobjednici skupine. Južna Koreja je, pak, druga, s tim da je osvojila jednak broj bodova, četiri, kao Urugvaj. No imala je bolju razliku pogodaka (4-4) od Urugvaja (2-2). U osmini finala Portugal će igrati protiv drugoplasirane reprezentacije skupine H (Švicarska, Srbija ili Kamerun), dok će Južna Koreja gotovo sigurno protiv Brazila.

Već u petoj minuti Portugal je poveo golom Ricarda Horte, ali je Južna Koreja do kraja okrenula. U 27. minuti izjednačio je Young-Gwon Kim, dok je pogodak za prolaz Južne Koreje dao Hee-Chan Hwang u 91. minuti.

Portugal je poveo u petoj minuti. Diogo Dalot napravio je velik dio posla, probio je stranu te uputio povratnu loptu u suparnički šesnaesterac. Dobro je reagirao Ricardo Horta te pogodio za vodstvo Portugala.

Nakon kornera loše je reagirala portugalska obrana, a najbolje se snašao Young-Gwon Kim koji je dobro reagirao ispred suparničkog vratara te je klizećim startom ugurao loptu u mrežu za 1-1. Glavni krivac za primljeni pogodak bio je Cristiano Ronaldo koji se čudno postavio te se lopta od njegovih leđa odbila do korejskog strijelca.

Do kraja poluvremena trajala je dominacija portugalskih nogometaša, ali u svemu nije bilo učinkovitosti te se na odmor otišlo uz izjednačenih 1-1.

U nastavku utakmice Portugal je ponovno dominirao u posjedu, ali plaho napadao te cijelo drugo poluvrijeme nije stvorio pravu šansu. Bilo je nekoliko udaraca iz daljine te opasnih ubačaja, ali vrlo često Portugal je komplicirao u završnici te tražio potez više.

Južna Koreja nije bila neopasna iz protunapada, ali i njihove su prave šanse bile rijetke. S obzirom na rezultat druge utakmice i vodstvo Urugvaja od 2-0, korejskim nogometašima trebao je jedan pogodak za prolaz.

No Portugalci su unatoč tomu što su bili posve sigurni na svojem prvom mjestu skupine s lakoćom odbijali suparnika. Smirili su potencijalno žustre korejske igrače, ali samo do 91. minute kada je sijevnula korejska kontra.

Polovinu terena pretrčao je najbolji korejski igrač Heung-Min Son te je sjajno gurnuo loptu prema Hee-Chan Hwangu koji je plasirao loptu u mrežu za pobjedu 2-1 Južne Koreje. Zatim su Korejci čekali kraj susreta Urugvaja i Gane (2-0) nakon čega je mogla početi erupcija oduševljenja u toj reprezentaciji i njihovih navijača.

JUŽNA KOREJA – PORTUGAL 2-1 (1-1)

Stadion Education City. Gledatelja: 40.000. Sudac: Facundo Tello (Argentina).

STRIJELCI: 0-1 Horta (5), 1-1 Young-Gwon Kim (27), 2-1 Hee-Chan Hwang (90+1)

JUŽNA KOREJA: Seung-Gyu Kim – Jin-Su Kim, Young-Gwon Kim (od 81. Jun-Hon Son), Kwon, Moon-Hwan Kim – Kang-In Lee (od 81. Uijo Hwang), Jung, In-Beom Hwang – Son, Cho (od 93. Yu-Min Cho), Jae-Sung Lee (od 65. Hee-Chan Hwang).

PORTUGAL: Diogo Costa – Joao Cancelo, Silva, Pepe, Dalot – Vitinha (od 81. Bernardo Silva), Ruben Neves (od 65. Rafael Leao), Matheus (od 65. Palhinha) – Joao Mario (od 81. William), Cristiano Ronaldo (od 65. Andre Silva), Horta.

Žuti kartoni: Kang-In Lee, Hee-Chan Hwang (Južna Koreja), – (Portugal)

Crveni kartoni: –

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?