“Nastavljamo gdje smo stali, možemo i bolje od ovoga”

Nogometaši Nizozemske prvi su izborili četvrtfinale SP-a u Kataru pobjedom od 3:1 protiv SAD-a., piše hrt.hr.

– Mislim da igramo sve bolje na ovom prvenstvu, to je moj osjećaj, makar je sigurno da možemo i bolje od ovoga kako smo igrali protiv SAD-a. No, postigli smo sjajne pogotke, a onaj koji smo primili stvarno ne znam kako se to uopće dogodilo. Imamo ispred sebe nekoliko dana odmora i nastavljamo gdje smo stali. Tri pobjede i naslov svjetskog prvaka? Možda zvuči jednostavno, ali ne gledamo toliko daleko, rekao je reprezentativac Nizozemske Virgil van Dijk nakon plasmana u četvrtfinale.

Vratar Nizozemske Andries Noppert priznao je da ih je u nekim trenucima hvatala panika.

– Pobijedili smo 3:1, odigrali smo momčadski i mislim da je na kraju sve zadovoljavajuće. U nekim trenucima nas je možda hvatala panika, ali ovo je odličan rezultat. Obrana Pulišiću u prvim minutama? Da, takva obrana na samom startu utakmice definitivno pojačava samopouzdanje. Sve ovo što mi se događa na ovom Svjetskom prvenstvu je nešto posebno. Četvrtfinale? Očekujemo Messija i Argentinu, no oni tek moraju obaviti ovo što smo mi napravili, rekao je Noppert.

Amerikanci tužni i razočarani putuju kući.

– Tužni smo zbog ispadanja. Mislim da je nedostatak iskustva utjecao na završni rezultat. Mi smo ipak najmlađa momčad od svih u osmini finala. Nizozemci su puno iskusniji i kada im ponudite prilike, oni će to iskoristiti. Griješili smo u nekim trenucima i to je bilo kobno u svemu, izjavio je kapetan reprezentacije SAD-a Tyler Adams

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?