Jeličić nasmijao Zekića: Čujem li te još jednom da si Zirduma i Boseca kritizirao!

Nizozemska nogometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru pobjedom protiv SAD-a 3:1, piše hrt.hr.

Osvrnuli su se posebno taktički “neuredno” drugo poluvrijeme u kojem su Nizozemci prihvatili “jurnjavu” SAD-a.

– Čudna taktička postava Nizozemske u drugom poluvremenu. Pogotovo kada vodiš 2:0, a njima su se razvukle linije, a po izgubljenoj lopti nisu imali nikakvu reakciju. Između napadača i zadnje linije ponekad je bio procjep od 50, 60 metara, to je bilo teško branjivo. SAD je zabio čudan gol u trenucima svoje nadmoći. Van Gaal je jedan od najiskusnijih izbornika i najboljih trenera na ovom turniru. Teško da može biti zadovoljan s igrom u drugom poluvremenu, ali vjerojatno će to popraviti u sljedećim utakmicama, rekao je Zekić u svojem izlaganju.

Joško Jeličić nastavio je u analizi:

– Oni su zadnji poraz doživjeli na Euru od Češke, a onda dolazi Van Gaal na klupi te dolazi stabilnost. Njihov hendikep je evidentan, imaju tri igrača bez nastupa i devet s manje od deset unutar rostera pa su normalne oscilacije. Imate Van Gaala koji je osvojio broncu u Brazilu, on je prekaljen i iskusan, njegova namjera je bila jasna sa zamjenama. Međutim, Nizozemci nisu trebali prihvatiti jurnjavu Amerikanaca nego se povući i čekati. Gledali smo pomalo čudnu utakmicu. Pričamo o sistemima, a više nikad neću pričati o sistemima. Imamo jedan sistem s tri, i jedan sa četiri. I u sistemu s tri imamo dvojicu igrača koji igraju sami protiv dvojice koji su u sistemu sa četiri. To su Blind Dumfries koji je imao dvije asistencije i gol, a Blind asistenciju i gol. Više neću pričati o sistemu.

Zekić je govorio o golovima koje je zabila Nizozemska, posebno su prva dva bila na isti “kalup”, dok je kod trećeg također bio ubačaj, ali po zraku, a ne po zemlji.

– SAD je dobio sva tri gola s ubačaja s desne strane, rekao je Zekić pa se Jeličić nadovezao:

– Treći s lijeve strane, onaj Robinson iz Fulhama ili Dest je igrač Milana… Čujem li te još jednom da si Zirduma Boseca kritizirao za vrijeme utakmice, čut ćeš me!

Zoran Zekić je trener Slaven Belupa u kojem u obrani igraju Matko Zirdum Antonio Bosec.

– Očekivali smo puno tvrđu utakmicu i taktički disciplinariju utakmicu, zaključio je Zekić. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?