Neum: Načelnik općine u službenom posjetu Crnoj Gori u cilju uspostavljanja međunarodne suradnje

Načelnik općine Neum Dragan Jurković boravio je u prvom službenom posjetu Herceg Novom i Tivtu, a sve u cilju buduće suradnje i zajedničkih projekata za razvoj lokalnih zajednica.

Općina Neum i Općina Herceg Novi će sa partnerskim gradovima regije u nadolazećem periodu zajednički raditi na izradi projekata i apliciranju za sredstva iz EU fondova, dogovoreno je na sastanku čelnika dva grada, predsjednika Općine Herceg Novi Stevana Katića i načelnika Općine Neum, Dragana Jurkovića.

Prva službena posjeta Načelnika Općine Neum bila je prilika da se razgovara o temama koje su interesi oba grada – razvoj turizma, poboljšanje infrastrukture i uvjeta u prometu tijekom ljetnjih mjeseci, te suradnja na izradi zajedničkih projekata i apliciranju za sredstva iz međunarodnih fondova.

Načelnik Jurković je istaknuo da je impresioniran viđenim u Herceg Novom i činjenicom da se radi na njegovom razvoju, ističući da i uprava Općine Neum ima planove za budući razvoj i stvaranje novih vrijednosti.

„Imamo skoro pa identičnu i problematiku i viziju, očekujem da ćemo u budućem periodu ostvariti još bolju i kvalitetniju suradnju i da ćemo provesti neke od projekata za koje budemo aplicirali“, kazao je Jurković i dodao da najviše prostora za suradnju ima po pitanjima razvoja ekološkog turizma, poboljašnja infrastrukture i nabavke kvalitetne opreme za civilnu zaštitu i službe spašavanja.

Katić je izrazio zadovoljstvo posjetom Jurkovića, ističući da postoji puno stvari koje povezuju Herceg Novi i Neum, od konfiguracije terena i izazova koje ono predstavlja za djelovanje lokalnih službi dva grada, ali i priliku za razvoj turističke ponude, do suradnje na stvaranju projekata i zajedničkom djelovanju prema Europskoj uniji. Istaknuo je da Herceg Novi ima izuzetnu regionalnu suradnju, i da je tu sada i Neum da zajedno rade na apliciranju za međunarodne fondove.

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur i Jovan Subotić ispred kancelarije za međunarodnu suradnju Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Na sastanku s načelnikom Općine Tivat Željkom Komnenovičem također se razgovaralo o međunarodnoj suradnji i poveznicama koje Neum i Tivat imaju kao dvije turističke općine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?