Prva pobjeda Corinne Suter u Lake Louiseu

Švicarska 28-godišnja skijašica Corinne Suter ostvarila je svoju prvu pobjedu u kanadskom Lake Louiseu, gdje je u nedjelju bila najbrža u prvom superveleslalomu nove sezone Svjetskog kupa, piše hrt.hr.

Švicarka je u petak osvojila drugo mjesto u spustu, a u subotu treće u istoj disciplini, da bi odličan kanadski vikend zaključila svojom petom pobjedom u karijeri u Svjetskom kupu, a drugom u superveleslalomu.

Suter je stazu dužine 2549 metara sa 39 vrata svladala za jednu minutu i 20.75 sekundi. Najvećom prijetnjom Švicarki pokazala se Austrijanka Cornelia Huetter koja je imala startni broj 20 i za Suter na kraju zaostala tek dvije stotinke.

Do trećeg mjesta je doskijala Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0.16) koja se po deseti put u karijeri popela na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Talijanka Sofia Goggia (+0.36) je ostala bez reprize prošlogodišnjeg trostrukog slavlja u Lake Louiseu. Nakon dvije spustaške pobjede, u nedjeljnom superveleslalomu je u gornjem dijelu staze napravila veliku pogrešku pa se na kraju morala zadovoljiti petim mjestom.

Odlična prolazna vremena imala je Švicarka Lara Gut-Behrami, koja je u prijelazu iz gornjeg u središnji dio staze napravila pogrešku i promašila vrata te tako ostala bez plasmana i vrijednih bodova.

Nakon sedam natjecanja za Svjetski kup i dalje je na čelu utrke za Veliki kristalni globus Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 265 bodova, a na drugo mjesto se probila Sofia Goggia sa 245 bodova koje je osvojila u protekla tri dana. Leona Popović je sa 95 bodova na diobi 18. mjesta, a Zrinka Ljutić je sa 52 boda na diobi 30. mjesta.

Skijaška karavana sljedeći će se tjedan vratiti na europsko tlo, a skijašice bi se 10. i 11. prosinca trebale boriti za bodove u veleslalomu i slalomu u talijanskom Sestriereu. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?