Kilde ponovio dvostruki trijumf u Beaver Creeku

Norveški 30-godišnji skijaš Aleksander Aamodt Kilde drugi dan zaredom popeo se na najvišu stubu pobjedničkog postolja u američkom Beaver Creeku, gdje je nakon subotnjeg slavlja u spustu to isto ponovio i u nedjelju u superveleslalomu za Svjetski kup, piše hrt.hr.

Norvežanin je stazu dužine 1879 metara sa 40 vrata prošao za jednu minutu i 10.73 sekundi te za 20 stotinki nadmašio svog najvećeg konkurenta Švicarca Marca Odermatta, od kojeg je na subotnjem spustu bio brži za samo šest stotinki.

Za razliku od spusta, na kojem su Kilde i Odermatt bili daleko ispred ostalih konkurenata, u nedjelju im je vrlo blizu došao Francuz Alexis Pinturault koji je za pobjednikom zaostao za 30 stotinki te prvi put u ovoj sezoni došao na pobjedničko postolje.

Aleksander Aamodt Kilde je ponovio dvostruki trijumf u Beaver Creeku kakav je na stazi “Birds of Prey” ostvario i prije točno godinu dana, a u nedjelju je došao do svoje 16. pobjede u Svjetskom kupu, treće u ovoj sezoni.

Norvežanin s Odermattom dijeli prvo mjesto sa 180 bodova u redoslijedu za Mali kristalni globus u superveleslalomu, a Švicarac je još uvijek sam na vrhu u borbi za Veliki kristalni globus sa 420 bodova. Kilde je drugi sa 380 bodova.

Svjetski kup će se sljedeći tjedan vratiti u Europu, na skijalište u Val d’Isereu, gdje će biti održan drugi veleslalom i prvi slalom u novoj sezoni, uz nastupe najboljih hrvatskih skijaša. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?