Mladi šahisti iz Ljubuškog bili u Širokom Brijegu, Čapljinci u Brotnju…

Lijepo šahovsko nadmetanje se trenutno odigrava u Hercegovini, nekoliko hercegovačkih i jedan dalmatinski klub su se udružili i pokrenuli Neretvansku ligu za kadete čiji je cilj promovirati šah i omogućiti djeci putovanja i šahovska nadmetanja.

Liga je već počela početkom prošlog mjeseca kada su odigrani prvi mečevi, a jučer je nastavljena, pa su mali šahisti iz Šahovskog kluba Kula iz Ljubuškog krenuli u Široki Brijeg u pratnji trenera, a u međuvremenu su u prostorijama Šahovskog kluba Brotnjo u goste došli šahisti iz Čapljine.

Što se tiče mladih Ljubušaka, oni su na gostovanju u Širokom Brijegu izgubili od domaćina koji ima jaku mladu šahovsku ekipu.

Za Šahovski klub Kula Ljubuški igrali su Ivan Miletić, Ivano Grbavac, Marko Čotić i Leon Petrović, a boje Širokog Brijega su branili Tomislav Ivanković, Matej Čerkez, Mirko Misir, Petar Karačić, Marko Ćeškić i Bruno Pinjuh. Širokobriježani su bili jači te su upisali sve pobjede.

U Brotnju su također domaćini pobijedili. Za Šahovski klub Brotnjo su igrali Borna Pehar, Mihaela Buntić, Šimun Enzo Buntić te Vjeko Barišić, dok su za goste iz Čapljine nastupili Josip Miličević, Ruža Rajič, Marija Brajković i Toma Brajković. Meč je završio rezultatom 5 : 3 za Brotnjake tako da poslije dva kola oni imaju stopostotni učinak.

Sljedeće kolo je na rasporedu 23.01. 2023 godine, a tada će momčad Brotnja gostovati u Ljubuškom protiv Šahovskog kluba Kula Ljubuški.

Neretvansku ligu čini šest ekipa; Šahovski klub Brotnjo, Šahovski klub Čapljina, Šahovski klub Široki Brijeg, Šahovski klub Metković, Šahovski klub Zrinski i Šahovski klub Kula Ljubuški.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?