Kaznena prijava koju je protiv Marušića i mostarskog tužitelja podnio hercegovački portal prebačena Tužiteljstvu u zapadnu Hercegovinu

Federalno tužiteljstvo FBiH kaznenu prijavu protiv ‘Nike Marušića i ostalih’ koje ih sumnjiči za kriminalno udruživanje radi sumnjive kupnje zemljišta u Mostaru, proslijedilo je na postupanje Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije, potvrdila je za portal Hercegovina.info stručna savjetnica za odnose s javnošću federalnog tužiteljstva Nina Hadžihajdarević.

Naime, budući da je portal Hercegovina.info uz Marušića i ostale prijavio i glavnog tužitelja u HNŽ-u Zdenka Kovača, koji je vodio predmet protiv Marušića i na koncu obustavio istragu, predmet je izuzet iz nadležnosti HNŽ-a, pa je sve predano u nadležnost Tužiteljstva u zapadnoj Hercegovini.

Novinari ovog hercegovačkog portala su uputili kaznenu prijavu protiv Nike Marušića, direktora Fonda za zaštitu HNŽ, Miroslava Ćorića i Samira Sunagića, premijera i ministra Vlade HNŽ u vrijeme sporne kupoprodaje zemljišta.

Kako pišu, sumnjaju da su se navedene osobe udružile s ciljem pribavljanja materijalne koristi, oštetile proračun za oko 17 milijuna maraka, namjestivši direktnu prodaju oko 138 hektara zemlje na lokacijama Kruševo-Čule, Gubavica i Pijesci Niki Marušiću, navodno zbog podizanja vinograda. Kaznenom prijavom su obuhvatili i Zdenka Kovača, trenutačno glavnog tužitelja u HNŽ-u, u njegovom slučaju zbog nepostupanja i odugovlačenja istrage.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?